Пшонка доручив перевірити СІЗО по всій країні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Пшонка доручив усім прокурорам областей, а також АР Крим та міст Києва і Сімферополя посилити нагляд і організувати невідкладну перевірку дотримання вимог законів у слідчих ізоляторах.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка доручив прокурорам на місцях провести перевірку на предмет порушень у всіх слідчих ізоляторах країни, повідомляє прес-служба генпрокуратури.

«На виконання доручення президента України, генеральний прокурор України доручив прокурору Києва провести перевірку Київського СІЗО за всіма фактами, які були викладені в засобах масової інформації 2 квітня. Крім того, генеральний прокурор України Віктор Пшонка підписав відповідне завдання всім прокурорам областей, а також АР Крим та міст Києва та Сімферополя з вимогою посилити нагляд і організувати невідкладну перевірку дотримання вимог законів у слідчих ізоляторах Державної пенітенціарної служби України», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, журналіст Костянтин Усов зняв сюжет з приводу порушень конституційних прав громадян, які знаходяться в Лук'янівському СІЗО, сюжет був показаний у телепрограмі «Знак оклику» на телеканалі TВi.

Пізніше народний депутат від НУ-НС, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець повідомив, що прокуратура Києва збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування «Тюрма № 1» Усова. «Журналісту Усову вже зараз загрожують. Крім того, я знаю, що найближчим часом проти нього буде порушено київською прокуратурою кримінальну справу», - сказав депутат.

У прокуратурі цю інформацію спростували.

У свою чергу президент Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору організувати перевірку в Лук'янівському СІЗО.

Держпенітенціарна служба тимчасово усунула від виконання обов'язків керівника Лук'янівського СІЗО Євгенія Домбровського на час проведення перевірки щодо фактів зловживань в ізоляторі. !zn

Читайте також:

Керівника Лук'янівського СІЗО відсторонили від посади

Лук'янівське СІЗО ремонтують «заднім числом»

Проти журналіста, який показав Лук'янівське СІЗО, збираються порушити кримінальну справу, - Стець

Колишні ув'язнені назвали «показухою» демонстрацію «комфортних умов» у Качанівській колонії (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі