Психіатри про миколаївських гвалтівників: ці молоді люди цілком осудні

ZN.UA Ексклюзив Відео
Поділитися
© atv.odessa.ua
Психіатри не виключають, що будуть спроби визнати гвалтівників неосудними. Однак експерти впевнені - хлопці повністю осудні.

Троє хлопців, обвинувачених у згвалтуванні і спробі вбивства мешканки Миколаєва Оксани Макар, цілком осудні, хоча не виключені спроби визнати гвалтівників неосудними. Про це повідомили опитані ZN.UA експерти в галузі психіатрії.

«Психіатрична експертиза потрібна. Але я дозволю собі таку непрофесійну репліку: якщо їх визнають психічно хворими, то в мене виникне дуже багато підозр, бо насильство, жорстокість, імморалізм - варіанти норми», - прокоментував миколаївську трагедію глава Асоціації психіатрів України Семен Глузман.

«У переважній більшості випадків у різних країнах, коли стаються факти нападу на людей, насильства, вбивства, ловлять сексуальних та інших маніяків, зазвичай їх визнають здоровими. Не хвороба керувала ними, а особливості особистості. А особливості особистості - це, даруйте, варіант норми. Якщо є людина, котра потрапляє в парламент, аби красти чи прикривати свій бізнес, то це ж не прояв психічної хвороби. Це прояв поганого виховання в дитинстві», - пояснив Глузман.

Доктор медичних наук, професор Анатолій Чуприков вважає проведення психіатричної експертизи зайвим. «Мені здається, що в даному випадку було б достатньо психологічної експертизи. У нас її, на жаль, не дуже часто проводять, а треба б. З точки зору психіатрії, ці молоді люди цілком осудні. Принаймні, якщо судити по тому, що бачив і чув про них », - зазначив професор.

Соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що будуть зроблені спроби визнати гвалтівників частково осудними. «Мені здається, що в даному випадку було б достатньо психологічної експертизи. У нас її, на жаль, не дуже часто проводять, а треба б. З погляду психіатрії, ці молодики цілком осудні», - сказав Покальчук.

«Що ж до страху суспільства, в якому подібні злочини скоюють зовні «нормальні» люди, то суспільство має подивитися на себе в дзеркало. Ці злочинці і є частиною суспільства», - додав він.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Алли Котляр «ВКонтакте з суспільством: варіанти «норми». !zn



Читайте також:

Медики стабілізували стан Оксани Макар

ВКонтакте з суспільством: варіанти «норми»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі