Психологи виявили у найуспішніших президентів США схильність до психопатії

Поділитися
© AslanMedia, flickr.com
Психологи вивчили рейтинги досягнень усіх президентів США, починаючи від Джорджа Вашингтона до Джорджа Буша-молодшого, а також їхні психологічні портрети, складені істориками та біографами. Результати роботи свідчать, що з успіхом на президентському посту пов'язана така психопатична риса, як «безстрашне панування».

Президенти США з деякими яскраво вираженими психопатичними рисами можуть впоратися зі своєю роботою краще, незалежно від партійної приналежності. До такого висновку прийшли американські психологи, вивчивши рейтинги досягнень всіх президентів - від Джорджа Вашингтона до Буша-молодшого - і їхн психологічні портрети, складені істориками та біографами, говориться в статті Time.

«Якщо вірити новому дослідженню, президенти США з деякими яскраво вираженими психопатичними рисами справляються зі своєю роботою краще, незалежно від партійної приналежності», - стверджує автор статті Майя Шалавіц. Вона посилається на американських психологів, які вивчили рейтинги досягнень усіх президентів США, починаючи від Джорджа Вашингтона до Джорджа Буша-молодшого, а також їхні психологічні портрети, складені істориками та біографами.

Результати роботи, опубліковані Journal of Personality and Social Psychology, свідчать, що з успіхом на президентському посту завжди пов'язана така психопатична риса, як «безстрашне панування». «У спрощеній формі це поєднання фізичної і соціальної безстрашності. Сміливці не надто побоюються фізичних або соціальних небезпек, які наводять страх на більшість з нас», - заявив керівник дослідження, психолог Університету Еморі Скотт Ліліенфелд. Вчений закликав суспільство правильно розуміти термін «психопатичні риси». Він означає властивості, в тій чи іншій мірі властиві всім людям, - просто у психопатів вони яскраво виражені.

Шалавіц схиляється до думки, що «ця риса необхідна, бо Білий дім щодня стикається з кризами, будь то урагани або загрози ядерних держав-вигнанців». Втім, додає вона, що «у психопатів та ж риса пов'язана з черствістю, схильністю ігнорувати негативні наслідки і з імпульсивною антигромадською поведінкою».

На думку психологів, президенти США не належать до категорії закінчених психопатів, і не схильні до антигромадської імпульсивної поведінки, хоча у них і підвищено рівень «безстрашного панування» в порівнянні з середньостатистичними американцями.

На завершення видання також наводить рейтинг президентів США, яким було властиве «безстрашне панування». Пальму першості отримав Теодор Рузвельт, далі йдуть Джон Ф. Кеннеді, Франклін Делано Рузвельт, Рональд Рейган і Білл Клінтон. «Джордж У. Буш на 10-му місці, що доводить: безстрашне панування не завжди супроводжує вдале прийняття рішень або успіх», - відзначає автор. !zn

Читайте також:

Дослідження показали, що Обама - нащадок першого африканця, який став довічним рабом в США

Барак Обама образив турків, поговоривши з турецьким прем'єром з битою в руках (фото)

Американці віддають перевагу Обаму в якості захисника від інопланетян

Обама пригостив виборців власним пивом, яке варить в Білому Домі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі