Pussy Riot попросили не відправляти їх в колонію

Поділитися
© РИА Новости
Учасниці панк-групи Pussy Riot Катерина Самуцевіч, Надія Толоконнікова і Марія Альохіна, що виступили в храмі Христа Спасителя і ьули засуджені за хуліганство, попросили залишити їх відбувати покарання в московському слідчому ізоляторі, де вони знаходяться зараз.

Учасниці панк-групи Pussy Riot, які в серпні були засуджені до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму за хуліганство в храмі Христа Спасителя, просять не відправляти їх в колонію, а залишити відбувати покарання в московському СІЗО, повідомив адвокат дівчат Марк Фейгін.

"Усі троє наших підзахисних написали на ім'я адміністрації СІЗО звернення із проханням про відбування покарання в ізоляторі", – сказав адвокат.

Він повідомив, що в ізоляторі працюють спеціальні загони, які виконують різні роботи, такі як приготування їжі, прибирання, і такі роботи вважаються рівнозначними відбуванню покарання в колонії.

"Таке звернення пов'язане з тим, що їм може загрожувати небезпека в колонії, у зв'язку з широким розголосом, якого набула ця кримінальна справа, і з пропагандою, направленою на демонізацію наших підзахисних", – сказав М.Фейгін.

Адвокат зазначив, що в жіночих колоніях засуджених не поділяють за тяжкістю скоєного злочину, тому вбивці або продавці органів перебувають разом із засудженими за такі злочини, як хуліганство.

"Московських інтелігентів, якими є наші підзахисні, садити на зону не слід", – заявив співрозмовник агентства.

М.Фейгін повідомив, що дівчата подали прохання достроково, ще до розгляду касаційної скарги на вирок у Мосміськсуді. За його словами, термін розгляду цього клопотання залежить винятково від Федеральної служби виконання покарань – це може бути і година, і місяць.

Він також нагадав, що всі жіночі колонії розташовані в середній смузі Росії.

"Звичайно, це не Сибір і не Магадан, але це досить далеко, і ми не будемо знати про стан наших підзахисних", – сказав адвокат.

Нагадаємо, п'ять дівчат наприкінці лютого 2012 року прийшли до храма Христа Спасителя в Москві і, одягнувши маски, провели так званий "панк-молебень". Відеоролик із виступом був викладений в інтернеті і викликав великий суспільний резонанс. Хамовничеський суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції – Надію Толоконникову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевіч – до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в хуліганстві. !zn

Читайте також:

Валенса заступився за Pussy Riot, розкритикувавши їх

У ПАРЄ заступилися за Pussy Riot

Путін не збирається втручатися у справу Pussy Riot

Марк Захаров порадив РПЦ викривати не Pussy Riot, а марксизм-ленінізм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі