Путін полетить на південь на дельтаплані на чолі зграї журавлів

Поділитися
Президент Володимир Путін слідом за винищувачем, бомбардувальником і пожежним літаком освоює новий літальний апарат - моторний дельтаплан. На шляху на саміт АТЕС він збирається взяти участь у порятунку рідкісного виду журавлів - стерхів.

Президент Росії Володимир Путін візьме участь в експедиції з порятунку рідкісних журавлів. В рамках проекту "Політ надії" російський лідер спробує себе в ролі пілота дельтаплана. Він полетить на чолі зграї стерхів, вирощених у неволі, щоб показати їм маршрут перельоту.

Стерхів вирощують в Окському державному природному біосферному заповіднику (Рязанська область), а потім транспортують в селище Кушеват на Ямалі. З середини серпня журавлі у супроводі дельтапланеристів літають в районі Кушевата. У середині вересня птахів під проводом пілота відправляють на зимівлю в Середню Азію. Політ журавлів з Путіним, мабуть, буде тренувальним.

Повертати журавлів у природу за допомогою дельтаплана придумали у США в 2001 році. У Росії політ з журавлями до місця зимівлі поки ще ніхто не здійснював.

Учасник проекту, пілот Дмитро Волгін, повідомив, що Путін проходив спеціальну підготовку до польотів на дельтаплані. Цю інформацію підтвердив і прес-секретар президента Дмитро Пєсков, відмовившись повідомляти подробиці. У той же час автори і учасники проекту "Політ надії" підкреслюють, що на хід заходу може вплинути ряд факторів, зокрема, погода. Коли конкретно відбудеться політ президента на дельтаплані, не уточнюється.

Раніше про намір Путіна взяти участь у проекті з порятунку стерхів заявила головний редактор видавничого дому та журналу "Вокруг света" Маша Гессен. Вона повідомила, зокрема, що глава видавничого дому попросив її видання висвітлити поїздку Путіна. Відмова зробити це, за словами Гессен, стала причиною її звільнення з "Вокруг света". Вона підкреслила, що "Вокруг света" збирався писати про стерхів, не згадуючи при цьому президента Росії. "Експедиції за участю Путіна мають свою специфіку - досить згадати порятунок тигрів або пошуки амфор", - пояснила Гессен. !zn

Читайте також:

У Росії опозиціонери презентували доповідь про розкішне життя Путіна: 20 палаців, 43 літаки та 4 яхти

Путін визнав, що Росія готувалася до війни з Грузією за рік до її початку

Путін замахнувся на священика, який намагався поцілувати його руку (відео)

Колишній кухар Путіна розповів про його «параноїдальний страх» бути отруєним

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі