Рада хоче обмежити доступ до еротичних сайтів

Поділитися
© diamatik.org
Верховна Рада зобов'яже інтернет-провайдерів обмежити вільний доступ до еротичних сайтів. Проект нового закону передбачає внесення низки змін до закону "Про захист суспільної моралі".

Він зобов'яже інтернет-провайдерів за рішенням суду протягом доби видаляти з інтернету вміст, який шкодить суспільній моралі. У разі розміщення подібного контенту за межами України пропонується зобов'язати провайдера надійно блокувати доступ до нього.

Також Рада має намір заборонити в телевізійних і радіопрограмах з 6:00 до 23:00, а також у рекламі, мобільному контенті, комп'ютерних іграх, ЗМІ, орієнтованих на дітей, фільмах без обмеження глядацької аудиторії демонструвати померлих або тяжко поранених, актів вандалізму, а також позитивну оцінку насильства. У разі порушення цієї норми може бути анульована ліцензія телерадіокомпанії.

Крім цього, ВР має намір забезпечити держзамовлення на розробку та поширення спеціалізованого обладнання з функцією батьківського контролю за змістом телепрограм, а також обладнання з обмеження доступу дітей до еротичної інформації в телекомунікаційних мережах, впровадження критеріїв класифікації комп'ютерних ігор залежно від віку споживачів.

Депутати також пропонують створити Єдину спеціалізовану інформаційно-телекомунікаційну систему даних про стан суспільної моралі, фінансування якої має здійснюватися з державного бюджету.

Розпорядником цієї системи передбачається призначити Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, а доступ до неї безкоштовно має надаватися правоохоронним органам.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі