Регіонали знову хочуть ввести в дитсадках російську мову

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Депутати-регіонали знову внесли в парламент законопроект «про виховання дітей рідною мовою», що майже повністю повторює проект міністра освіти Дмитра Табачника, який Рада відмовилася розглядати.

У Верховній Раді був зареєстрований проект закону № 9714 «Про внесення змін до закону України «Про дошкільну освіту»» (щодо виховання рідною мовою). Автори проекту - регіонали Максим Луцький і Вадим Колесніченко.

Раніше в парламенті вже був зареєстрований аналогічний законопроект, який розроблявся Міністерством освіти, був підписаний міністром Дмитром Табачником і внесений у Раду прем'єром Миколою Азаровим. Однак депутати відмовилися його розглядати.

Законопроектом пропонується «забезпечити право вільного вибору батьками мови виховання їхньої дитини».

«Для задоволення національних, культурно-освітніх і мовних потреб громадян можуть створюватися дошкільні навчальні заклади, в яких виховання дітей здійснюється їхньою національною або іншими мовами. Право вибору мови виховання надається батькам», - йдеться в законопроекті.

Крім того, в дошкільних навчальних закладах можуть створюватись окремі групи, в яких виховання здійснюється іншою мовою, ніж в установах в цілому.

Законопроект № 9714 на сайті парламенту.

Чинний закон «Про дошкільну освіту».


Читайте також

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі