Російську мову оголосили регіональною у Харківській області

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Підтримавши мовний закон, депутати «відповіли на сподівання нашої територіальної громади мати можливість звертатися до влади російською мовою», впевнений губернатор Добкін.

Депутати Харківської обласної ради проголосували за присвоєння російській мові статусу регіональної. На засіданні у четвер, 30 серпня, «за» дане рішення проголосувало 98 депутатів облради, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, «переважна більшість міста Харкова і майже половина жителів Харківської області підтримують російську мову, як другу регіональну».

«Я не бачу причин не приймати це рішення. Підтримавши цей закон, ми відповімо на сподівання нашої територіальної громади мати можливість звертатися до влади російською мовою, яка тепер буде другою офіційною регіональною мовою», - заявив Добкін.

Як відомо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Після цього статус регіональної російській мові надали Одеса, Севастополь, Харків, Миколаїв, Херсон, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Луганська і Дніпропетровська області. !zn

Читайте також:

Добкін пообіцяв харків’янам подорожчання хліба восени

На Закарпатті чиновник-регіонал відмовив угорській мові в регіональному статусі: повноважень немає

У новому варіанті мовного закону немає регіональних мов

Київська влада займеться статусом російської мови у вересні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі