РПЦ: Моральна справа християнина - «знищити якомога більше більшовиків»

Поділитися
© i-g-t.org
Православні віруючі для захисту святих для себе речей мають право на вбивство, особливо, коли мова йде про більшовиків.

Глава синодального відділу із взаємин Російської православної церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін у контексті скандалу з виступом панк-групи Pussy Riot у храмі Христа Спасителя заявив, що християни не повинні зупинятися ні перед чим для захисту святих для себе речей, в тому числі і перед вбивством.

«Я насправді вважаю, що наші віруючі у 1920-ті роки, коли Ленін ініціював репресії проти них, мали відповідати інакше, ніж вони відповідали. Вони повинні були відповідати усією силою зброї і силою народного опору проти більшовиків. Моральна справа, гідна поводження християнина - знищити якомога більше більшовиків, щоб відстояти речі, які для християнина є святими, і повалити більшовицьку владу», - цитує «Інтерфакс» заяву Чапліна, який виступав на зустрічі зі студентами факультету телебачення МДУ.

«Вся православна традиція і Євангеліє Христове в даному випадку заповідає людям захищатися, в тому числі силою зброї, проти беззаконня псевдовлади, яка була узурпаторською і ніколи не була законною», - додав Чаплін.

При цьому, незважаючи на критику більшовицької влади Чапліним, в минулому році предстоятель РПЦ патріарх Кирило виступив зі словами співчуття з приводу розпаду Радянського союзу, назвавши його «крахом історичної Росії».

Скандал навколо Pussy Riot розпочався 21 лютого, коли п'ять дівчат влаштували у храмі Христа Спасителя «панк-молебень» «Богородиця, Путіна прожени». Вони одягли маски, вбігли в солею і амвон, вхід на які заборонено, підійшли до вівтаря, включили звукопідсилюючу апаратуру і стали викрикувати текст пісні. Через кілька днів було заведено кримінальну справу за статтею «хуліганство».

На даний момент затримані три учасниці групи: Надія Толоконнікова, Марія Альохіна та Катерина Самуцевіч. !zn

Читайте також:

Патріарх Кирило: Православні не ходять на демонстрації, вони моляться у тиші монастирів


Харківські чорнобильці попросили патріарха Кирила помолитися про напоумлення Януковича


Московський патріарх Кирил наклав подвійну анафему на політиків і філософів

Патріарх Кирило присудив Януковичу премію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі