РПЦ попросила російську владу про милість до Pussy Riot

Поділитися
© times.tjournal.ru
Російська православна церква звернулася до влади Росії з проханням проявити милість до засуджених учасниць Pussy Riot, а «всіх вірних чад Російської православної церкви зберігати мирний дух і молитовне предстояння перед Богом».

Російська православна церква звернулася до влади Росії з проханням "проявити в рамках закону милосердя до засуджених" учасниць Pussy Riot в надії на те, що вони відмовляться від повторення блюзнірських дій.

Про це йдеться в заяві Вищої церковної ради, поширеній 17 серпня.

"Церква дякує всім, хто підтримав її, засудив богохульство, висловив мирний протест проти нього. Ми також вважаємо природним вираз жалю до затриманих, яке виходило як від чад церкви, так і від людей зовнішніх. Необхідно відокремлювати гріх від грішника, засуджуючи перший і сподіваючись на покаяння останнього. Бог завжди шукає порятунку грішників і закликає їх до покаяння. Так і церква прагне до примирення і зцілення тих ран, які були нанесені проявами блюзнірства і ворожнечі", - сказано в документі.

- Учасниці Pussy Riot отримали по 2 роки в'язниці

Звертаючись до людей, релігійні та національні почуття яких були глибоко ображені як самим актом блюзнірства, так і пропагандистською кампанією, Церква закликає "утриматися від будь-яких спроб помсти, від будь-яких незаконних, тим більше насильницьких, діянь, водночас благословляючи мирні цивільні дії, спрямовані на захист православного народу і його святинь від ворожнечі і блюзнірства".

"Усіх вірних чад Російської православної церкви просимо зберігати мирний дух і молитовне предстояння перед Богом", - йдеться в заяві Вищої церковної ради.

Нагадаємо, Хамовницький суд Москви 17 серпня оголосив вирок учасницям жіночої групи Pussy Riot, яка влаштувала на амвоні храму Христа Спасителя «антипутінський панк-молебень».

Надію Толоконнікову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевіч було засуджено до 2 років позбавлення волі в колонії загального режиму за «хуліганство, вчинене з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі». !zn

Читайте також:

Учасниці Pussy Riot отримали по 2 роки в'язниці


FEMENістский бунт, безглуздий і нещадний. Дівчата топлес спиляли православний хрест у парку над Майданом (ВІДЕО)


Напередодні винесення вироку Pussy Riot Вакарчук назвав те, що відбувається «абсурдом», а Кузьма вказав на «замовника»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі