Керівництво ТВі попросило у МВС захисту від пресингу податківців

Поділитися
© YouTube
Керівництво телеканалу ТВі заявляє про тиск з боку податкових органів і просить МВС розібратися з цією ситуацією. Гендиректор повідомив, що податкова проводить кілька позапланових перевірок одночасно, і навіть в ті періоди, які вже були раніше перевірені.

Гендиректор Микола Княжицький заявляє про тиск на телеканал ТВі з боку податкових органів і просить МВС і Податкову службу розібратися з цими «переслідуваннями».

З таким проханням в ефірі ТВі він звернувся до глави МВС Віталія Захарченка, начальника управління МВС Олексія Крикуна, голови ДПС Олександра Клименка і голови комітету ВР зі свободи слова Юрія Стеця.

«До нас прийшла чергова податкова перевірка. Кілька місяців тому у нас працювала перевірка, зараз працює і прийде ще одна податкова перевірка», - сказав він.

Він повідомив, що 11 квітня 2012р. до ТВі звернулася посадова особа Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва з вимогою про допуск її до проведення позапланової виїзної документальної перевірки каналу з питань дотримання вимог податкового законодавства з ПДВ і податку на прибуток за період за період з 01.01.08р. по 31.09.2010р.

За його словами, підставою для перевірки була постанова слідчого Печерського РУ ГУ МВС в м. Києві капітана міліції Забуги В.В. від 04.04.2012р. у кримінальній справі № 76-000323. Він підкреслив, що у 2011р. така перевірка вже проводилася.

Він повідомив, що тоді податківці перевіряли період з 01.01.2008р. по 31.12.2010 з питання дотримання вимог податкового законодавства та період з 22.05.2003 року по 31.12.2010р з питання дотримання валютного та іншого законодавства.

«Таким чином ДНІ в Солом'янському районі Києва буде двічі проводити перевірку діяльності ТВі в межах одного і того ж періоду і одних і тих самих обставин сплати податку на прибуток та податку на додану вартість», - сказав Княжицький.

«При цьому податковим органом вже здійснюється ще одна документальна виїзна перевірка ТВі з питань дотримання податкового законодавства за період з 01.10.2011р. по 31.12.2011р», - додав він.

«Здійснення двох перевірок одночасно призведе до блокування нормальної діяльності каналу», - підкреслив Княжицький.

Він додав, що такі «переслідування з боку правоохоронних органів» є «проявом очевидного дисбалансу правового статусу платника податків та податкової служби в бік останньої, народженої новим Податковим кодексом, який діє з 2011 року».

За словами Княжицького тепер податкова може проводити кілька позапланових перевірок одночасно, і перевіряти навіть ті періоди, які вже були раніше перевірені.

«Таким чином, податкові органи можуть, зловживаючи своїми правами, блокувати роботу суб'єктів господарювання, не порушуючи закон формально, що й відбувається сьогодні у ТВі», - сказав він. !zn

Читайте також:

Директор «ТВі» попросив розслідувати факт стеження за ним з боку СБУ

Податкова обіцяє втричі зменшити свої апетити

Княжицький: ТВі складно сподіватися на справедливий суд, поки Хорошковський залишається членом ВРЮ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі