Румуни мстять голландцям за Шенген тюльпанами

Поділитися
© mmlodz.pl
У Гаазі переконані: Бухарест через голландський квітковий імпорт мстить Нідерландам за відмову на вступ Румунії до Шенгенської групу, пише Андреа Таркуіні в статті, опублікованій в газеті La Repubblica.

«Протягом століть між європейськими країнами велися справжні війни: за незалежність чи імперіалістичні, визвольні або непотрібні масові криваві вбивства. Об'єднана Європа, незважаючи на перипетії, пов'язані з євро, живе в світі. Але війни можна вести за допомогою квітів», - пише видання.

«У ці дні «нова» і «стара» Європа протистоять одна одній у квітковій війні: тюльпани багатющої Голландії систематично затримуються або відправляються назад на кордоні нової демократичної держави, члена ЄС і НАТО, хаотичної, але динамічної Румунії. Немає загиблих, немає вдів, тільки тонни зів'ялих квітів і величезні збитки квіткової промисловості. І ніщо не говорить про близьке перемир'я», - пише автор статті.

«Ми направили велику кількість цибулин у наші наукові лабораторії для проведення аналізу», - пояснює офіцер румунської прикордонної служби Сорін Сирт. Румуни кажуть, що квіти заражені небезпечними бактеріями. У Гаазі міністри і парламентарі розгублені: «Вони завдають удар по символу нашої країни, вони порушують європейські угоди і норми», - говорить депутат Естер де Ланж», - пише кореспондент.

«Одна з найбільшої румунських газет Adevarul виклала свою версію подій: бактерії чи ні, але це відповідь на жорстке голландське «ні» вступу нової Румунії в європейський Шенгенський простір. «Ми не хочемо румунів, - якось заявив голландський міністр з питань імміграції Герт Лірз. - Румунія і Болгарія роблять занадто мало в сфері боротьби з корупцією».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі