Сакський санаторій дістанеться близькому другові «наглядача» за ПБК від ПР

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Колишній гірський інженер-будівельник і техдиректор «Донецьквугілля» Сергій Малюков, який очолює держпідприємство «Укрвоенкурорт», свого часу заснував ТОВ «Торгзін» з нинішнім народним депутатом і великим бізнесменом - співвласником компанії «Укртранслізинг» Сергієм Васютіним. Останній прибув до Криму вслід за Василем Джарти, і під час виборів його називали наглядовим за ПБК від Партії регіонів.

Син нардепа Іван Васютин став депутатом ВР Криму, а секретарем Ялтинської міськради - колишній заступник голови правління «Укртранслізингу» Сергій Ілаш.

Крім того, С. Малюков та дружина С. Васютіна співзасновники ТОВ «Світ музики», керівником якого, згідно з загальнодоступною базою ЄДРПОУ, до цих пір значиться Сергій Леонідович Малюков.

Згідно з даними Єдиного ліцензійного реєстру, фірма «Торгзін» має дві рідкісні ліцензії з необмеженим терміном дії: на виробництво, ремонт вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, холодної та пневматичної зброї, а також на виробництво спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозогінної, подразнювальної дії, індивідуального захисту, активної оборони. Зрозуміло, що відомство, очо­лю­ване макіївцем А.Моги­льовим, будь-кому таких ліцензій не видає.

За інформацією джерела у РМ Криму, Сергій Васютін нібито раніше активно цікавився санаторієм імені Пирогова, «однак у нього нічого не вийшло». Проте коли не чужа йому людина продовжує очолювати підприємство, яке має поглинути санаторій, - отже, до реалізації ідеї підключився той, кому «ні» в цій країні не кажуть.

Нагадаємо, 15 липня 2011 року Міністр оборони Михайло Єжель видав наказ, яким ліквідується «Сакський центральний військовий клінічний санаторій ім. Пирогова», а всі його фонди, оборотні кошти та цінності передаються іншому державному підприємству МО - «Укрвоенкурорту», яке крім назви не має ніякого відношення до медицини та курортної діяльності.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Валентини Самар «…Мыши в пляс».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі