Саркозі пригрозив кримінальною відповідальністю за відвідування терористичних сайтів

Поділитися
Після історії з «тулузьким терористом» у Франції можуть ввести кримінальну відповідальність за відвідування певних сайтів.

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що введе кримінальне покарання для тих, хто постійно користується сайтами, які пропагують тероризм, розпалюють ненависть і заохочують насильство.

Саркозі виступив з телезверненням після того, як у Тулузі було застрелено громадянина Франції Мохаммед Мера, що підозрювався в семи вбивствах. У ході штурму квартири, де він переховувався, було поранено двох співробітників поліції.

Міністр внутрішніх справ Франції Клод Геан розповів, що поліції було дано завдання взяти Мера живим, проте він передумав здаватися і став стріляти в поліцейських, що увірвалися в його квартиру. Вони відкрили вогонь у відповідь.

Прокурор Парижа Франсуа Моленс розповів, що в ході 32-годинної облоги квартири і переговорів з Мера, він зізнався у вбивстві трьох французьких військовослужбовців, рабина і трьох учнів єврейської школи в містах Монтобан і Тулуза в середині березня, заявивши при цьому, що зняв всі вбивства на відеокамеру і розмістив запис в Інтернеті. Коли і де розміщено запис - поки невідомо.

Убиті військовослужбовці були поховані в Монтобані, школярі та рабин - в Ізраїлі.

23-річний Мохаммед Міра - француз алжирського походження - бував в Афганістані і Пакистані, де проходив підготовку в таборах бойовиків. !zn

Читайте також:

Підозрюваного в нападі на школу в Тулузі убито під час штурму

З вечора «Тулузький терорист» не подає ознак життя, - МВС Франції

Стало відоме ім'я підозрюваного в нападі на коледж у Тулузі, терорист пообіцяв здатися

Вбивства на півдні Франції були здійснені «у відповідь на вбивства палестинських дітей»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі