СБУ назвала головні загрози національній безпеці України

Поділитися
За 20 років від дня створення СБУ, сумарний економічний ефект правозастосовницької діяльності організації у сфері захисту економіки держави склав понад 13 мільярдів гривень, державі повернуто понад 20 тисяч предметів історичної та культурної цінності, з незаконного обігу вилучено більше 22 тонн наркотичних речовин, 400 одиниць вогнепальної зброї, 350 кілограмів вибухівки.

Протягом 20 років роботи Служба безпеки України ефективно виконує завдання щодо захисту національних інтересів країни, але кількість потенційних і реальних загроз безпеки не зменшується. Про це заявив глава Служби безпеки України Ігор Калінін.

«Можна з упевненістю говорити, що СБУ протягом свого існування ефективно виконувала свої завдання щодо захисту національної державності, протидії іноземним розвідкам, боротьби з корупцією та організованою злочинністю», - розповів Калінін.

Він нагадав, що 25 березня цього року виповнюється 20 років з дня створення спецслужби.

За його словами, сумарний економічний ефект правозастосовчої діяльності СБУ у сфері захисту економіки держави за ці роки склав понад 13 мільярдів гривень, державі повернуто понад 20 тисяч предметів історичної та культурної цінності, з незаконного обігу вилучено більше 22 тонн наркотичних речовин, 400 одиниць вогнепальної зброї, 350 кілограмів вибухівки. А за результатами розслідування кримінальних справ про державну зраду, шпигунство, здійснення терористичних актів до різних термінів позбавлення волі засуджено 29 осіб.

Він зазначив, що кількість реальних і потенційних явищ та чинників, що становлять загрозу життєво важливим національним інтересам України, не зменшується. Зокрема, він підкреслив, що не втрачають актуальності такі виклики безпеки держави, як розвідувально-підривна діяльність іноземних спецслужб, посягання на державний суверенітет і територіальну цілісність, передумови до поширення тероризму.

Глава СБУ також зазначив, що особливу увагу спецслужба приділяє загрозам транснаціонального масштабу, таким як міжнародний наркотрафік, торгівля людьми, продаж радіоактивних та інших небезпечних речовин, які можуть бути використані у терористичних цілях, порушення міжнародних режимів нерозповсюдження зброї масового ураження і засобів доставки такої зброї.

Говорячи про новітні види злочинів, які у даний час стали досить актуальними і глобальними, Калінін назвав кібертероризм і кіберзлочинність.

Він підкреслив, що аналіз статистичних даних свідчить про те, що збиток, якого завдає кіберзлочинність, сьогодні значно перевищує розмір збитків від традиційних видів злочинів. !zn

Читайте також:

СБУ готова запобігати терактам під час Євро-2012

У Миколаєві розкрили групу «чорних трансплантологів»

В Одесі затримали двох чеченських терористів

СБУ не допустила завдання майже 1 млрд грн збитків у банківській сфері

У 2011 році СБУ розкрила 2350 злочинів, пов'язаних із корупцією

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі