СБУ викликала на допит вчених Інституту соціології

Поділитися
Весь склад Вченої ради Інституту соціології викликають на допит до СБУ. У листі слідчого кажуть, що явка обов'язкова. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід і кримінальна відповідальність. Заступник директора інституту заявив, що «скоро будуть пакувати пачками».

Весь склад Вченої ради Інституту соціології НАН України викликають на допит до СБУ. Про це повідомив заступник директора Інституту соціології Євген Головаха.

Він також передав журналістам копію листа від СБУ, в якому дано "розклад" допитів всіх учених-соціологів, серед яких такі відомі люди, як Микола Шульга, Микола Чурилов, Олександр Вишняк і ще півтора десятка найвідоміших соціологів країни.

У листі старшого слідчого 3-го відділу 1-го управління СБУ Дишлюка, зокрема, говориться, що "явка є обов'язковою. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід", а при наявності підстав - притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

"Такого ще не було у світовій практиці - викликати на допит всю Вчену раду. Можливо, у сталінські часи Вчені ради розстрілювали ночами, але ось так, викликати на допит у нібито європейській країні у 21 столітті, думаю, просто неможливо. Хіба що у Північній Кореї. Ця влада впивається своїм всесиллям. Вона нацьковує СБУ на вчених. Чому СБУ? Скажіть, чому не МВС, не прокуратура, чому СБУ? Вони хочуть залякати вчених. Чому цей слідчий з СБУ не прийде і не поговорить з вченими? Він хоче насолоджуватися своїм всесиллям і страхом вчених? Я учасник цього руху "1 грудня", сьогодні у мене зустріч з іншими і хочу сказати: нас же скоро будуть пакувати пачками. Я на президентських виборах був проти всіх. А сьогодні я розумію, як ми помилилися", - заявив Головаха.

Нагадаємо, 1 березня Інститут соціології оприлюднив результати своїх досліджень, згідно з яким українське ТБ приділяє провладним політикам удвічі більше уваги, ніж опозиції. !zn

Читайте також:

Українські телеканали відмовляються від політичних новин заради прогнозу погоди

Українці бачать сьогодення як час злодіїв, шахраїв, політиканів та жебраків

Українське ТБ приділяє провладним політикам удвічі більше уваги, ніж опозиції

Більшість українських телеканалів подає політичні події з безальтернативної точки зору, - дослідження

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі