СБУ завершила розслідування справи дніпропетровських терористів

Поділитися
© gorod.dp.ua
Розслідування справи про вибухи в Дніпропетровську завершено. Вона нараховує 73 томи, під час досудового слідства допитано 300 свідків, проведено 228 експертиз.

Служба безпеки України завершила розслідування справи за обвинуваченням 4 громадян України у здійсненні серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі, повідомили агентству у прес-центрі СБУ.

"СБУ завершила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням 4 громадян України у здійсненні в 2010-2012 рр.. серії вибухів в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі. Вони звинувачуються за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи), ст. 258 ч. 2-3 (теракт), ч. 2 ст. 263 (незаконне виготовлення та зберігання вибухових пристроїв)"- розповіли у прес-центрі.

За інформацією прес-центру, справа нараховує 73 томи, під час досудового слідства допитано 300 свідків, проведено 228 експертиз.

"З сьогоднішнього дня обвинувачені і захисники почали ознайомлення з матеріалами справи, після чого справу буде направлено до Генпрокуратури для затвердження обвинувального висновку, а потім буде направлено до суду", - повідомили в СБУ.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 особа (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час у лікарні залишається одна постраждала.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн дол, в іншому випадку обіцяли продовжити здійснення вибухів.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування.

Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк. !zn

Читайте також:

СБУ погрожує примусово доставити бютівця на допит у справі «дніпропетровських терористів»

«Дніпропетровські терористи» планували атаку на Київ

Оприлюднено записки дніпропетровських терористів: 5 млн доларів, або жертв буде, як у Норвегії (фото)

У Дніпропетровську в трамваї стався вибух. Постраждали вісім осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі