СБУ знайшла хакерів, які мстилися за EX.UA. Ними виявилися діти

Поділитися
У період хакерських атак на урядові сайти було встановлено близько 5 тисяч активних користувачів. Зі значною частиною з них СБУ провела роз'яснювальні бесіди.
СБУ встановила інтернет-користувачів, які здійснювали DDOS-атаки урядових сайтів після закриття файлообмінника EX.UA. Більшість «месників» виявилися неповнолітніми.
Про це повідомив керівник підрозділу СБУ Валентин Петров.
За його словами, в період атак було встановлено близько 5 тисяч активних користувачів. «Зі значною частиною з них ми провели роз'яснювальні бесіди», - сказав він.
Співробітник СБУ підкреслив, що за дії користувачів мережі, які порушують роботу держорганів, передбачається кримінальна відповідальність, як і за будь-який інший злочин у реальному світі.
Водночас правоохоронець відмовився коментувати, чи порушено проти порушників кримінальні справи.
Він додав, що часто сайти атакували неповнолітні з домашніх комп'ютерів, коли дізналися, «що закрився їх улюблений EX.UA. І батьки були вкрай здивовані, почувши про те, чим займаються їхні діти».
Петров додав, що за 2011-початок 2012 року на сайти держорганів було скоєно 105 спланованих атак угрупованнями з Ірану, Алжиру та Туреччини.
Він підкреслив, що сайти не захищені достатньо. Зокрема, в датацентрах, де вони зберігаються, часто не передбачені резервні інтернет-канали.
Як відомо, після закриття міліцією популярного файлообмінника EX.UA в кінці січня, десятки держсайтів працювали з перебоями через масові DDOS-атаки.
Тимчасово не працювали сайти адміністрації президента, МВС, СБУ, Кабміну, Антимонопольного комітету і офіційний сайт Партії регіонів.
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі