Серйозних аварій на українських АЕС бояться 70% громадян

Поділитися
Українці побоюються, що на українських АЕС також може статися серйозна аварія, а багато хто думає, що аварія на АЕС в Японії вплине на них. Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна в березні.

Згідно з даними, 70,2% українців побоюються, що на українських АЕС може статися серйозна аварія. З них 41,8% точно побоюються і 28,4% - скоріше побоюються подібних катастроф. При цьому 8,1% українців зовсім не бояться подібної загрози, 13,2% - швидше не бояться. Не змогли відповісти на дане питання 8,5% респондентів.

Також, згідно з опитуванням, більшість українців вважають, що атомні електростанції небезпечні з екологічної точки зору. Так, 40,8% респондентів вважають, що АЕС точно небезпечні і 25,4% - швидше небезпечні. Безпечними з екологічної точки зору АЕС вважають 11,3% і швидше безпечними - 15,8%. Не змогли відповісти на це запитання 6,7% респондентів.

Більше половини жителів України (54,9%) вважають, що те, що відбувається на атомній станції в Японії може негативно позначитися на їхньому власному здоров'ї або на здоров'ї їхніх близьких. Так, 32,3% респондентів дуже бояться цього і 22,6% - скоріше побоюються. Скоріше не бояться - 15,1% українців, і зовсім не бояться - 23,2%. Вагалися з відповіддю на дане питання 6,8% жителів країни.

Інститут Горшеніна провів телефонне опитування на тему: «Ядерна безпека в Україні» з 15 по 16 березня 2011 року. Всього за випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі