Серія терактів у Сирії забрала життя десятків людей

Поділитися
© : постер "Дикуни"
Три бомби були підірвані в діловому районі економічної столиці Сирії Алеппо. Ще один вибух прогримів поряд з муніципальним палацом і готелем. У всіх випадках вибухи відбувалися за однією схемою: у повітря злітали заміновані автомобілі.

Серія вибухів прогриміла в середу вранці в Алеппо - другому за величиною місті Сирії. За останніми даними, всього було підірвано чотири бомби. Дані про жертви різняться. ЗМІ повідомляють про загибель не менше 40 осіб і 113 тих, хто отримав поранення.

Тим часом, за даними Наглядової ради з прав людини в Сирії, поранення отримали не менше 90 осіб. Крім того, правозахисники стверджують, що більшість з 40 загиблих - не мирні громадяни, а військовослужбовці.

За словами лікарів, кількість жертв може зрости, оскільки деякі постраждалі в критичному стані. Крім того, рятувальники, які розбирають руїни будинків, припускають, що знайдуть ще загиблих під завалами. Наразі квартал, де було вчинено терористичну атаку, оточений.

Три бомби були підірвані в діловому районі економічної столиці Сирії - неподалік від площі Саадалли аль-Джабірі і Беб-Дженін. Ще один вибух прогримів поряд з муніципальним палацом і готелем "Беб-Амір". У всіх випадках вибухи відбувалися за однією схемою: у повітря злітали заміновані автомобілі.

У результаті вибухів постраждали фасади багатьох будинків, спалахнули пожежі. Вибухами повністю зруйновано будівлю Будинку офіцерів.

Відразу після терактів сирійські сили безпеки застрелили в центрі міста трьох бойовиків-смертників, переодягнутих у військову форму. Передбачається, що вони мали намір проникнути в гущу військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників. На тілах усіх ліквідованих терористів знайшли пояси з вибухівкою.

За відомостями одного з сирійських інформагентств, в кварталі Джаміль був виявлений ще один автомобіль з вибухівкою. При його розмінуванні відбулася детонація, є загиблі серед саперів і поліцейських.

Алеппо, друге за величиною місто в Сирії після Дамаска, а також економічна столиця країни, в останні місяці став основною ареною боїв між повстанцями і сирійської армією. В даний час місто розділене на дві половини, одну з яких контролюють бойовики, другу - урядова армія. Контроль над цим містом має величезне стратегічне значення як для режиму президента Башара Асада, так і для збройної опозиції.

Протягом останніх місяців у тримільйонному мегаполісі неодноразово лунали вибухи. Попередня наймасштабніша за кількістю загиблих серія терактів була здійснена 10 лютого, коли бойовики-смертники підірвали бомби поруч зі штабом військової розвідки і казармою внутрішніх військ у районі Дуввар-ель-Басіль. Загальна кількість убитих тоді сягнула 28 осіб, 235 отримали поранення.

Минулого тижня повстанці, що воюють з режимом президента Башара Асада, оголосили про початок «вирішальної битви» за Алеппо.

Всього конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року. За даними ООН, його жертвами стали більше 20 тисяч осіб. Тим часом влада Сирії заявляє, що воює з добре озброєними бойовиками, яких підтримують з-за кордону. !zn

Читайте також:

Число сирійських біженців незабаром досягне 700 тисяч

Сирійський генерал-утікач розповів про готовність Асада застосувати хімічну зброю

Сирійські повстанці пообіцяли $25 млн за Башара Асада - живого чи мертвого

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі