Сержантські посади у 2012 році віддадуть виключно контрактникам

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У наступному 2012 році перед українською армією стоїть завдання укомплектувати 100% сержантських посад виключно військовослужбовцями за контрактом.

«З урахуванням світового досвіду ми передбачаємо поступово зменшити відсоток старших офіцерів і посилити роль сержантів-професіоналів. Створення потужного сержантського корпусу є предметом нашої особливої уваги. Вже найближчим часом сержанти мають набути необхідний рівень підготовки і почати ефективно працювати з особовим складом», – повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Григорій Педченко.

Водночас, за його словами, враховуючи реальну ситуацію, у найближчі шість років планується зберегти змішаний принцип комплектування Збройних Сил військовослужбовцями строкової служби та служби за контрактом.

«Частка професійних військовослужбовців поступово збільшуватиметься і до 2017 року становитиме 80%», – додав він.

Разом з тим, ще в кінці 2010 року той же Г.Педченко прогнозував, що 80% армії буде контрактною вже у 2015 році. За його даними, на той час укомплектованість Збройних сил військовими за контрактом дорівнювала 52% (у 2010 році контракт з армією підписали понад 6 тис. службовців).

Нагадаємо, що за ініціативою президента Віктора Януковича, яку підтримали провладні депутати, у 2012 році планується скоротити армію на 8 тис. - до 184 тис. осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі