Сирія взяла на себе відповідальність за збитий турецький винищувач

Поділитися
© haaretz.com
Сирія підтвердила, що збила турецький винищувач. При цьому Дамаск наполягає, що літак знаходився в повітряному просторі над територіальними водами країни.

Сирія підтвердила, що турецький винищувач був збитий її засобами ППО. "Невстановлений літак влетів у повітряний простір Сирії з заходу і на дуже невеликій висоті і високій швидкості рухався над територіальними водами середземноморського узбережжя", - йдеться в заяві прес-служби Міноборони Сирії.

По літаку, що знаходиться в кілометрі від узбережжя, був відкритий вогонь батареями ППО. Підбитий літак впав у море приблизно в 10 кілометрах від узбережжя, в територіальних водах Сирії, підкреслили представники Міноборони.

Пізніше, заявили вони, було встановлено, що знищена мета - турецький військовий літак. У районі падіння літака ведеться пошуково-рятувальна операція, в якій беруть участь як сірійські, так і турецькі військові, додали представники Міноборони. Доля двох пілотів, що знаходилися на борту літака, поки не встановлена.

Винищувач F-4 ВВС Туреччини з двома пілотами на борту зник вдень 22 червня під час польоту над Середземним морем біля узбережжя сирійської провінції Латакія. У ЗМІ з'явилися повідомлення, що Сирія принесла вибачення Туреччині за збитий літак. Однак увечері на спеціальній прес-конференції прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган ці повідомлення спростував. Ердоган також не підтвердив поширену ЗМІ інформацію про те, що обидва пілоти F-4 зуміли врятуватися.

У зв'язку з подією уряд Туреччини ввечері 22 червня провів екстрену нараду за участю військового командування. Після наради Ердоган заявив, що "Туреччина оголосить свою позицію і зробить необхідні кроки лише після того, як всі обставини події будуть встановлені".

Варто зазначити, що Анкара раніше неодноразово заявляла про свою підтримку супротивників сирійського президента Башара Асада, що призвело до серйозного погіршення відносин між двома країнами. !zn

Читайте також:

Причина аварії турецького винищувача поки не відома

Сирійські військові збили турецький винищувач

Пілот сирійського винищувача дезертирував до Йорданії, Сирія вимагає повернути літак

Росія і США поміряються зброєю: Штати готові озброювати сирійську опозицію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі