Скандинавський циклон принесе в Україну дощі та похолодання

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У понеділок вранці в Києві очікується сильний дощ, температура впаде з 20° до 10° тепла. У Карпатах - мокрий сніг і перші заморозки.

У понеділок, 8 жовтня, у зв'язку з переміщенням на територію України холодних і вологих повітряних мас зі Скандинавії, очікується відчутна зміна погодних умов аж до перших заморозків у Карпатах, повідомляє Укргідрометцентр.

У більшості областей України пройде дощ, вночі в Карпатах з мокрим снігом. Вночі в західних, північних, Вінницькій області, а вдень у центральних, Чернігівській та Сумській областях дощ буде сильним. Лише в східних, а вдень і більшості західних областей обійдеться без істотних опадів.

Вітер очікується південний з переходом на північно-західний, 7-12 метрів на секунду, на Правобережжі місцями пориви 15-20 метрів за секунду.

Температура вночі 9-14°, на узбережжі морів до 19°, в західних областях 4-9° тепла (в Карпатах 0-2° морозу), вдень у західних, північних та більшості центральних областей 9-14°, на решті території 15 -20°, місцями 23-25°.

У Києві - дощ, вночі та вранці сильний. Температура протягом доби 10-12°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 8 жовтня найвища температура була зафіксована на позначці 25,9° тепла в 1935 році, а найнижча - на позначці 3,6° морозу у 1926 році.

У вівторок, 9 жовтня над великою частиною території України опадів не буде, лише вночі на Лівобережжі та в Криму пройде короткочасний дощ. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 метрів на секунду.

Температура вночі 2-7° тепла, у північних, західних, Вінницькій, Черкаській областях на поверхні грунту, в Карпатах і в повітрі заморозки 0-3°, вдень 10-15° тепла, в східній та південній частині вночі 8-13°, вдень 13-18°.

У Києві - без опадів. Температура вночі 5-7°, вдень 12-14°.

7 жовтня в 9:00 температура води була в Чорному та Азовському морях 19-21°, в Дніпрі біля Києва 15°. !zn

Читайте також:

До середини наступного тижня синоптики прогнозують різке похолодання і заморозки


Синоптики обіцяють у неділю в Києві близько 20° тепла

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі