ЗМІ: Експозицію ОУН-УПА не приберуть з музею ВВВ

Поділитися
Прес-служба Комуністичної партії України і депутат Євгеній Царьков ввели в оману громадськість, повідомивши про те, що експозицію ОУН-УПА в музеї Великої вітчизняної війни буде ліквідовано.

Прес-служба Комуністичної партії України і депутат Євгеній Царьков ввели в оману громадськість, повідомивши про те, що експозицію ОУН-УПА в музеї Великої вітчизняної війни буде ліквідовано.

«Українська правда. Життя» пише про те, що депутат-комуніст подав запит в Міноборони не з приводу експозиції ОУН-УПА і взагалі не стосовно музею ВВВ.

Так, згідно з офіційною заявою міністра оборони Михайла Єжеля, що потрапила в розпорядження телеканалу «СТБ», нардеп подавав запит до міністерства з приводу «неправомірності розміщення експонатів, присвячених дивізії СС "Галичина", під одним склом з матеріалами про радянських партизан у Центральному музеї Зброєних сил України».

«З огляду на професійну спрямованість воєнно-історичної установи ВСУ, в 1998 році було створено експозицію з відображення фактів ВВВ, у якій представлено тільки документи, фотографії й експонати того періоду, без коментарів і акцентів", - сказано у відповіді.

Далі міністр зазначає, що оскільки «у сучасних умовах проходить переосмислення нашого історичного минулого, Центральний музей ВСУ проводить заходи стосовно реекспозиції і відновлення зазначених тематичних блоків».

Після чого, Єжель запевнив, що Міноборони врахує зауваження депутата Царькова, «Робочої газети» і екскурсантів музею.

Як повідомлялося, 13 липня прес-служба КПУ заявила про те, що експозицію про ОУН-УПА приберуть з Національного музею історії Великої Вітчизняної війни.

У самому музеї заявили журналістам, що не підкорятимуться Міністерству оборони, а зали «партизанської слави» у них взагалі не існує.

За матеріалами: Українская правда. Життя СТБ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі