ЗМІ «знайшли» у сирійському порту кораблі з російським спецназом. Москва і Дамаск все заперечують

Поділитися
Росія запевняє, що ніяких бойових кораблів ВМФ Росії біля берегів Сирії немає. У сирійському порту Тартус протягом десяти днів перебуває тільки судно допоміжного флоту - танкер "Іман", але він виконує завдання тилового забезпечення. Екіпаж танкера укомплектовано цивільним персоналом, на борту є лише підрозділ охорони.

Повідомлення арабських та ізраїльських засобів масової інформації про появу біля берегів Сирії російських військових кораблів зі спецназом і групою антитерору, куди входять військовослужбовці з десантно-штурмового батальйону бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, розбурхали ЗМІ та викликали стурбованість Європи.

Причиною цієї заяви послужила інформація у ЗМІ, що біля берегів Сирії стоять російські військові кораблі зі спецназом і групою антитерору, куди входять військовослужбовці з десантно-штурмового батальйону бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ.

Зокрема, арабський телеканал Al Arabiya посилається на представників сирійської опозиції, а ізраїльський сайт DEBKAfile публікує інформацію, засновану на даних військової розвідки.

Проте Міноборони Росії та Сирії спростували дану інформацію.

США дали Ірану останній шанс уникнути військових дій. Росія вже готова до війни

"Ніяких бойових кораблів ВМФ Росії біля берегів Сирії немає", - заявили в Управлінні прес-служби та інформації МО РФ. У відомстві пояснили, що у сирійському порту Тартус протягом десяти днів перебуває судно допоміжного флоту - танкер "Іман", але він виконує завдання тилового забезпечення.

Зокрема, він поповнює матеріальні запаси кораблів Чорноморського і Північного флотів Росії, які брали участь у протипіратській місії в Аденській затоці. Представник управління підкреслив, що екіпаж танкера "Іман" укомплектовано цивільним персоналом, на борту є лише підрозділ охорони.

Зі спростуванням виступив і глава МЗС РФ Сергій Лавров. Він заявив, що такі "казки", а також нещодавні теракти в Сирії разом з іншим спрямовані на зривання роботи місії спецпосланця ООН/ЛАД Кофі Аннана. "Це явно провокація, спрямована на підривання зусиль Кофі Аннана", - сказав російський міністр.

Джерело у Міноборони Сирії також спростувало інформацію про наявність біля берегів країни кораблів російського флоту, що виконують бойові завдання. "Ця інформація повністю позбавлена правдивості і поширена у рамках загальної кампанії, ворожої до Сирії, розв'язаної низкою країн регіону та світу з метою домогтися іноземного військового втручання у внутрішні справи Сирії", - відзначило джерело.

Європа висловила розчарування тим, що "Росія не грає конструктивну роль у Сирії, яку могла б", і застерігла РФ від направлення військ у цей регіон. Про це заявив депутат Європарламенту від Австрії, доповідач щодо Росії Ханнес Свобода.

"Я чув, що планується направлення російських військових чи військ у Сирію, але поки не чув підтвердження цієї інформації. Але якщо це так, то я сподіваюся, Росія розуміє всю серйозність цих речей, і сподіваюся, що Росія відчуває відповідальність за становище громадян у Сирії, за їхню долю, громадян, які зазнають значного тиску", - заявив європейський політик. !zn

Читайте також:

США не поспішають починати військову операцію проти Сирії, побоюючись російських ракет

Wikileaks: США планують військову операцію у Сирії


Війська Асада взяли штурмом Хомс

ЄС офіційно визнав опозиційну сирійську національну раду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі