Рада суддів з'ясувала: майже 80% українців довіряють судовій системі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За результатами опитування, проведеного на замовлення української Феміди, з'ясувалося, що переважна більшість громадян задоволена роботою судів. При цьому, в ході незалежних опитувань, число українців, які довіряють судам, не перевищує статистичну похибку.

Згідно з моніторингом, проведеним за ініціативою Ради суддів України, 56% опитаних відвідувачів судів повністю, а 23% - частково задоволені рівнем незалежності, неупередженості та справедливості судового розгляду справ.

Про це під час круглого столу повідомила директор Центру суддівських студій, керівник швейцарського проекту «Підтримка судової реформи в Україні» Наталія Верещинська.

Вона зазначила, що моніторинг був проведений 15 серпня 2012 року у всіх апеляційних та місцевих судах шляхом анонімного анкетування працівниками апарату суду 21 тисячі 28 громадян - відвідувачів судів.

«Загальна оцінка діяльності судів виглядає більш позитивною, ніж результати більшості соціологічних опитувань громадян щодо рівня довіри до суду і оцінки роботи органів судової влади», - сказала Верещинський.

- Українці довіряють судам ще менше, ніж міліції

У свою чергу присутній на круглому столі представник Центру Разумкова Микола Мельник нагадав, що найбільшу підтримку суд в Україні мав у 2005 році, а одну з найменших - сьогодні. Їхнє нинішнє дослідження у квітні, зазначив він, показує повну підтримку діяльності суду громадянами на рівні 2,9%, окремих заходів - 20,5%. При цьому вже в серпні всього 3,3% громадян України змогли відповісти, що повністю довіряють суду, 23% - переважно.

«Ставити під сумнів дослідження, яке проводить Центр Разумкова чи інші соціологічні центри, не варто», - сказав Мельник і зазначив, що згідно з їхнім серпневим дослідження 68,9% громадян вважають, що судова влада сьогодні є політично залежною, в першу чергу, від президента України. !zn

Читайте також:

Тільки 9% суддів вірять, що суспільство їм довіряє

Рада суддів України виступив проти люстрації: 99% суддів працюють самовіддано і за законом

Новий кодекс суддівської етики зробить суддів більш закритими від суспільства

Вища рада юстиції запропонував звільнити суддів, відпустили на свободу депутата-вбивцю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі