Спецслужби Грузії звільнили монаха Іона з абхазького полону

Поділитися
© travelbycar.ru
Грузинські спецслужби провели успішну операцію зі звільнення монаха Іона на території окупованої Абхазії.

Грузинський священик храму Самеба (Святої Трійці) монах отець Іона, який утримувався на території Абхазії протягом більше двох тижнів, звільнений з полону в результаті заходів МВС Грузії, повідомив глава аналітичного департаменту МВС Шота Утіашвілі на спеціальному брифінгу в суботу 11 лютого.

Священнослужитель, за повідомленням грузинської влади, близько місяця тому був заарештований абхазькими спецслужбами, коли приїхав у республіку для молитви в місцевих храмах.

В Абхазії ці звинувачення заперечували, стверджуючи, що отця Іона викрали невідомі кримінальні угрупованнями.

Як розповіли в МВС Грузії, чернець був звільнений у результаті спецоперації департаменту конституційної безпеки, причому, її провели на території Абхазії.

Іона доставили спочатку в прикордонний населений пункт Зугдіді а потім у Тбілісі, де він зустрівся з президентом Михайлом Саакашвілі.

«Викрадачі отримали по заслузі, а Грузія всіма силами буде захищати своїх громадян» - заявив Саакашвілі. Слова президента повторив міністр внутрішніх справ, за словами Вано Мерабішвілі, грузинська поліція «буде захищати громадян не тільки на підконтрольній нам сьогодні території, а й на усій території Грузії».

Примітно, що спецоперація грузинських спецслужб в Абхазії - вже друга за кілька місяців. У минулому році в Абхазії був затриманий і доставлений в Тбілісі уродженець Гальського району республіки Мераб Колбая.

Грузинські ЗМІ останнім часом також часто повідомляли про критичний стан грузинських церков і храмів в Абхазії, і спроби місцевої влади де-факто стерти всі ознаки їх грузинської приналежності. !zn

Читайте також

Грузія не відмовиться від Абхазії та Південної Осетії заради членства в ЄС

Віце-прем'єр Грузії: Якби не Росія, ми вже давно були б у НАТО

Георгій Барамідзе: «Нелегко прийняти Грузію в НАТО. Але буде набагато гірше, якщо її не прийняти»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі