Серед нелегалів в Україні найбільше молдаван, грузинів та афганців

Поділитися
© LB.ua
Більшість нелегальних мігрантів, затриманих за незаконне перетинання державного кордону та порушення правил перебування іноземців в Україні - громадяни Молдови, Грузії, Афганістану. За ними йдуть представники Сомалі, Росії, Киргизстану, Узбекистану, Вірменії, Таджикистану, Азербайджану та інші.

Громадяни Молдови, Грузії та Афганістану очолюють список нелегальних мігрантів, затриманих за незаконне перетинання державного кордону. У цьому році з країни виселили в добровільному і примусовому порядку 60% від загальної кількості іноземних граджан.

Про це повідомив заступник директора Департаменту оперативної діяльності генерал-майор Олександр Бондаренко.

- В Україні нелегально працюють як мінімум 200 тис. іноземців


"Більшість нелегальних мігрантів, затриманих за незаконне перетинання державного кордону, порушення правил перебування іноземців в Україні та інші правопорушення становили громадяни Молдови, Грузії, Афганістану. За ними йдуть представники Сомалі, Росії, Киргизстану, Узбекистану, Вірменії, Таджикистану, Азербайджану та інші", - зазначив Бондаренко.

За його словами, прикордонним відомствам суміжних країн у 2011 році було передано 678 осіб: за угодою про реадмісію з ЄС 82 людини і за двосторонніми угодам з Республікою Молдова, Російською Федерацією та Республікою Білорусь - 596 осіб. У цьому році за межі України в добровільному і примусовому порядку з них було виселено 385 осіб або 60% від загальної кількості затриманих іноземних громадян.

Бондаренко зауважив, що найбільш "вразливим" у цьому плані є російський кордон. Більшість мігрантів не пропущено в пунктах пропуску саме на російській ділянці кордону - 51% від загальної кількості потенційних нелегальних мігрантів.

На думку представника ДПСУ, щоб змінити ситуацію на краще, потрібно узгодити дії державних структур у проведенні візової та міграційної політики на державному кордоні.


"Більш ретельно контролювати іноземців, які в'їхали та перебувають на території України, і тих, хто перебуває в процесі отримання статусу біженця."Потребує корективів і процедура виселення та здійснення контролю за іноземцями, щодо яких прийнято рішення про виселення з території України у добровільному порядку", - додав Бондаренко. !zn

Читайте також:

Депутати віддали СБУ право вирішувати, чи впускати чи не впускати в Україну іноземців


Євросоюз почав розслідування проти країн, які відмовляють українцям у видачі віз

ЄС підтвердив, що не висував Україні вимог про відставку уряду

Посол Євросоюзу не знайшов в Україні ознак цензури


Євродепутат вважає, що візи для українців потрібно просити незалежно від виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі