США обіцяють до 5 мільйонів доларів за інформацію про Доку Умарова

Поділитися
© ladno.ru
США внесли північнокавказьке ісламістське угрупування "Кавказький емірат" до офіційного списку терористичних груп і запропонували велику грошову винагороду в 5 мільйонів доларів за інформацію про місцезнаходження її лідера Доку Умарова.
У заяві Державного департаменту США йдеться, що група сепаратистського ісламістського підпілля "Кавказький емірат" винна у численних терактах на території Росії, включаючи атаку смертника біля Міністерства внутрішніх справ Чечні в травні 2009 року і вибух швидкісного потяга "Невський експрес" у листопаді того ж року.
У документі зазначається, що Д. Умаров також взяв на себе відповідальність за низку інших терористичних нападів, включаючи вибух в московському аеропорту "Домодєдово" у січні 2011 року і два вибухи у московському метро в березні 2010 року.
Держдепартамент оголосив винагороду до 5 млн дол за інформацію, що допоможе у виявленні Доку Умарова.
У червні 2010 року в США його внесли в особливий список міжнародних терористів.
Як повідомлялося, на відео, опублікованому 4 лютого 2011 року, Доку Умаров заявив, що має намір здійснювати теракти на території Російської Федерації раз на тиждень або раз на місяць, залишаючи їх регулярність «на розсуд Аллаха».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі