США заборонили в'їзд десяткам російських чиновників

Поділитися
© gizmodo.com
У США введено заборону на в'їзд десятків російських чиновників, причетних до загибелі юриста Сергія Магнітського. Про це пише The Washington Post.

Відзначається, що заборона була негласно введена Держдепартаментом.

У коментарі Адміністрації президента США Барака Обами до сенатського законопроекту вказується, що держсекретар Гілларі Клінтон уже "зробила кроки щодо заборони на поїздки в США осіб, причетних до протиправної загибелі Сергія Магнітського".

У документі також розповідається про відповідні кроки, які погрожує вжити Росія в разі схвалення цих заходів. У російському уряді вже попередили Білий дім, що, якщо законопроект пройде голосування, Вашингтону не бачити підтримки Москви щодо проблем Ірану, Північної Кореї і Лівії.

Крім того, може бути зірвана нинішня угода з Росією з американського транзиту в Афганістан через її територію. У російському МЗС пообіцяли висловитися на цю тему ближче до кінця тижня. У посольстві США в Росії також відмовилися коментувати ці повідомлення.

Як повідомлялося, в квітні 2010 року, сенатор Бенджамін Кардін направив у Держдепартамент США список з 60 посадових осіб Росії, причетних до переслідування і смерті Магнітського, який загинув у СІЗО "Матроська тиша"
в листопаді 2009 року. У липні він заявив, що санкції можуть набути чинності до кінця року.

Слідом за США з аналогічним закликом вжити подібних заходів стосовно росіян до країн Євросоюзу звернувся Європарламент. Таку можливість також розглядають у Нідерландах і в Канаді.

У відповідь Держдума Росії в червні оголосила, що може заборонити в'їзд до Росії іноземцям, які "порушували права росіян".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі