Суд направив справу про вбивство студента Індила на дорозслідування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кримінальну справу про смерть у Шевченківському райуправлінні міліції Києва студента Ігоря Індила повернуто на додаткове розслідування в органи прокуратури.

Апеляційний суд Києва суд направив кримінальну справу проти дільничного інспектора Шевченківського районного управління міліції Сергія Приходька і міліціонера Сергія Коваленка, обвинувачених у перевищенні службових повноважень при затриманні студента Ігоря Індила, на додаткове розслідування у прокуратуру Деснянського району.

Рішення оголосив головуючий суддя Микола Ященко.

«Справа проти Коваленка за частиною 1 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу і Приходька за частиною 2 статті 365 (перевищення влади, якщо воно супроводжувалося насильством чи погрозою застосування насильства) Кримінального кодексу повернуті прокурору Деснянського району міста Києва для проведення додаткового розслідування» - сказав він.

Таким чином, суд задовольнив відповідну апеляційну скаргу захисників батьків Індила.

При цьому суд скасував вирок Деснянського районного суду Києва, яким Приходько був раніше засуджений до 5 років в'язниці умовно, і постанову цього ж суду, яким Коваленко був звільнений від кримінальної відповідальності на підставі закону «Про амністію».

У той же час суд залишив чинним щодо Приходька запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, а також взяв підписку про невиїзд з Коваленка.

Нагадаємо, сьогодні на суді Приходько заявив, що діяв у рамках чинного законодавства.

Як повідомлялося, у травні минулого року І.Індило вночі був доставлений до Шевченківського райуправління міліції, а на наступний ранок був знайдений мертвим у камері.

Головне управління МВС у Києві назвало причиною його смерті закриту черепно-мозкову травму, яку він отримав нібито після падіння з ліжка через сильне алкогольне сп'яніння.

У квітні 2011 року справу про загибель І.Індила направили на дорозслідування. Суд постановив, що потрібно провести оперативно-розшукові заходи для з'ясування певної інформації, зокрема про одного зі свідків.

Читайте також:

Відео з камер спостереження райвідділу міліції: Індила покалічили у першу ж годину


Amnesty International вимагає нового розслідування смерті Індила


Батьки Ігоря Індила не збираються прощати міліції вбивство сина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі