Суд Норвегії визнав Брейвіка осудним і засудив до 21 року тюремного ув'язнення

Поділитися
© azerbaijan-irs.com
Саме на такому висновкку - про свою осудність - і наполягав сам Брейвік і його адвокати. Тепер терорист відправиться у в'язницю на максимальний термін ув'язнення - 21 років. Тим не менш, термін може бути збільшено, якщо після закінчення цього часу Брейвіка визнають небезпечним для суспільства).

Суд Норвегії в п'ятницю, 24 серпня, виніс вирок Андерсу Брейвіку за вбивство 77 осіб у молодіжному таборі і вибух бомби в центрі Осло.

Зокрема, суд визнав терориста психічно осудним і засудив його до максимального терміну тюремного ув'язнення - 21 році. При цьому після закінчення ув'язнення термін може бути збільшено, якщо буде визнано, що Брейвік становить загрозу суспільству.

- Брейвіку в тюрмі приготували трикімнатну камеру з тренажерним залом і кабінетом (ВІДЕО)


Норвезька прокуратура раніше вимагала помістити Брейвіка на лікування в психіатричну клініку. Тим не менше, суд відхилив клопотання прокуратури про визнання терориста душевнохворим. Відзначимо, що якщо б норвезького терориста визнали б неосудним, він відбувся лише до безстрокових примусовим лікуванням.

Як відомо, Андерс Брейвік в липні 2011 року підірвав бомбу поруч з будівлею уряду в Осло, а потім розстріляв кілька десятків людей у молодіжному таборі на острові Утойя, організованому керівною партією.

Тим не менше, сам Брейвік не визнає себе винним у тероризмі. Свої дії він обгрунтовує необхідністю привернути увагу до проблеми імміграції мусульман.

А поки що Брейвік у в'язниці пише автобіографію.

"Він каже, що працює над автобіографією", - розповів один з адвокатів обвинуваченого Торд Йордет. У цій книзі Брейвік, зокрема, збирається детально розповісти про скоєні злочини. Також він детально зупиниться на своїй ідеології. !zn

Читайте також:

Норвезька в'язниця найме для Брейвіка «співкамерників»

В Осло 40 тис. людей заспівали пісню про світ, який ненавидить Брейвік (відео)

Брейвік вибачився перед «випадковими» жертвами свого теракту, проте про розстріл підлітків не шкодує

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі