Суд заборонив будівництво біля Софії Київської

Поділитися
Влада Києва звернулася до прокуратури з проханням проконтролювати судове рішення, а в разі спроби продовження будівельних робіт - притягати винних до відповідальності.

Вищий господарський суд розглянув касаційну скаргу Київської міської державної адміністрації і заборонив будівництво по вулиці Гончара, 17-23 біля Національного заповідника «Софія Київська». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації.

«25 квітня Вищий господарський суд скасував постанову апеляційної інстанції і залишив чинною заборону Господарського суду Києва на проведення робіт з будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу на території земельної ділянки на вулиці Олеся Гончара, 17-23», - повідомила прес-служба.

Касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного госпсуду Київміськадміністрація і столична прокуратура подали 7 березня. Рішення касаційної інстанції набуває чинності з моменту проголошення.

«Відтепер продовження будь-яких будівельних робіт буде вважатися невиконанням судового рішення, за що законом передбачена кримінальна відповідальність», - підсумував заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Він також зазначив, що місто звернулося до прокуратури з проханням взяти це питання під особистий контроль, а в разі спроби продовження будівельних робіт - притягати винних до відповідальності.

Як повідомлялося, 23 квітня Господарський суд Києва визнав недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки по вулиці Гончара, 17-23 біля Національного заповідника «Софія Київська». !zn

Читайте також:

Урядова комісія не побачила порушень у знесенні будівель на Андріївському узвозі

Попов планує нове будівництво в буферній зоні Софії Київської

Суд скасував звільнення директора «Софії Київської» Міністерством культури

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі