Суддю КС колеги підштовхнули до корупції подарунковою ручкою за $1500

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Проводжаючи екс-голову Вищого адміністративного суду на нову роботу до Конституційного суду, його колеги подарували йому ручку вартістю близько 12 000 гривень, що заборонено новим антикорупційним законом.

Під час засідання Ради суддів адмінсудів її голова - Микола Кобилянський - подякував колишньому голові ВАС Олександру Пасенюку за роботу і вручив «невеликий подарунок на пам'ять". Подарунок був у пакеті магазину "Attribute. Елітні аксесуари".

"Це щоб рішення Конституційного суду підписувалися не тільки з урахуванням вашого досвіду і професійних умінь, але й гарним почерком", - сказав Микола Кобилянський, дістаючи з пакета фірмовий синій футляр «Waterman», пише «КоммерсантЪ-Украина».

У Вищому адміністративному суді виданню повідомили: "На подарунок скинулися члени Ради суддів (11 осіб - ред.), тому ми не знаємо, яку саме ручку отримав пан Пасенюк".

Деякі члени ради здавали гроші безпосередньо у залі.

«Зокрема, "Ъ" помітив у руках одного з суддів дві стодоларові купюри, які він, як і інші, передав людині зі списком у руках. - На що збираєте валюту? - запитав у нього "Ъ". - Та так... - зам'явся він. - Вони борги віддають», - пише видання.

Відповідно до закону "Про засади запобігання та протидії корупції", судді Конституційного суду можуть приймати подарунки, вартість яких не перевищує 50% мінімальної заробітної плати, встановленої на день вручення подарунка (492,5 грн).

Тим часом ручка Пасенюка належить до серії Serenite і продається в Україні в середньому по 12 тис. грн.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що на тому ж засіданні судді рекомендували Вищій раді юстиції призначити макіївського суддю Ігоря Темкіжева на посаду голови Вищого адміністративного суду України (ВАСУ).

Олександр Пасенюк був обраний суддею Конституційного суду з порушенням регламенту Верховної Ради, що було зафіксовано телекамерами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі