Табачник хоче вчити історії без Голодомору-геноциду, УПА і бою під Крутами

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У підручнику з історії для 5 класу, виданому міністерством Табачника, немає Української повстанської армії, бою під Крутами та терміну «геноцид». Міністр стверджує, що саме так треба вчити дітей української історії.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що учні шкіл повинні вивчати історію України за підручниками, затвердженими його відомством.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи ситуацію, що в деяких областях такі розділи історії України, як Голодомор 1932-1933 років та діяльність Української повстанської армії, викладаються не за програмою Міносвіти.

«Вчитися діти в державних і недержавних середніх загальноосвітніх закладах мають право лише за тими підручниками і посібниками, які відповідно пройшли педагогічну, психологічну та професійну експертизу Міністерства освіти і Національної академії педагогічних наук. Все інше - грубе, кричуще порушення закону», - сказав Табачник.

Нагадаємо, що цього року в Львові було видано два навчальних посібники: «Вступ до Історії України» авторства А.Закалюка і «Історія України» для учнів 10-11 класів групи львівських істориків під ред. А.Козіцкого

У серпні в Управлінні освіти Львівської міської ради повідомили, що управління придбає 2 тис. примірників посібника, який вчителі історії в львівських школах зможуть використовувати в якості додаткового джерела.

За словами автора посібника, Закалюка, «в новому підручнику з історії України упущено багато тем - бій під Крутами, термін «геноцид», також немає теми Української повстанської армії, теми дисидентів, шістдесятників, теми Української революції 20 століття».

Закалюк зазначив, що діти в 5-му класі вперше знайомляться з історією України, вони потім все життя пам'ятають саме цю історію. «Ми видали посібник повноцінний - з давніх часів і до сьогодення, де вповні розкрито ці теми», - зазначив він. !zn

Читайте також:

Табачник закликав націоналістів брати приклад з комуністів

Львів не збирається погоджувати з Міносвіти свої підручники з історії

Міносвіти заборонило львівським педагогам використовувати підручники про Голодомор і УПА

Українські та російські вчені написали посібник з історії без Голодомору, УПА і Мазепи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі