Табачник не дотримав обіцянки забезпечити школи книгами до 1 вересня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На початок 2011-2012 навчального року загальноосвітні школи України забезпечені підручниками на 60-80%. Про це повідомив голова правління Центру освітнього моніторингу Павло Полянський.

П.Полянський відзначив, що не надруковано низку підручників з різних дисциплін для 11 класу.

"Не встигнуть до 1 вересня", - підтвердив він.

Окрім того, за словами П.Полянського, досі не надруковано жодного підручника мовами національних меншин із 24 тис. передбачених примірників. Мова йде про підручники російською, румунською, угорською, молдавською та польською мовами.

"Порівняно з минулим навчальним роком ситуація набагато краща. Але на 100% школи не будуть забезпечені необхідними підручниками на початок навчального року", - заявив П.Полянський.

Між тим, коментуючи ситуацію з доступом до електронних шкільних підручників, експерт зазначив, що "жодного продукту у вигляді електронного підручника не було".

"Таке враження, що вони (чиновники у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту) вже відійшли від цієї ідеї", - сказав П.Полянський.

Нагадаємо, 5 серпня міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що надруковано понад 70% підручників для учнів 11-х класів. «Згідно з графіком, який не порушується, 100% роздруківки буде завершено 15 серпня і відповідно, за нашим планом, ми беремо сім днів на розвезення підручників, щоб до 22 серпня завершити його», - сказав тоді Д.Табачник.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі