Табачник приготував для учнів Одеси і Криму більше 90% підручників російською

Поділитися
© vg-news.ru
З 2 млн 60 тис. підручників для учнів молодших класів Одеської області і Криму 1 млн 900 тис. - російською мовою. Притому, що, наприклад, в Одесі 52 відсотки батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали державною мовою.

У Міністерстві освіти не бачать проблем із забезпеченням підручниками учнів молодших класів через встановлення регіонального статусу російської мови в Одеській області та Криму.

Як повідомив глава відомства Дмитро Табачник на брифінгу 15 серпня, в даний час забезпеченість молодших класів необхідними підручниками становить 100%. За його словами, підручники для 11 класів надійдуть повністю у навчальні заклади вже до 21 серпня поточного року.

"З 2 млн 60 тис підручників 1 млн 900 тис у нас російською мовою, тому, я думаю, що проблем не виникне. І якщо будуть якісь проблеми, ми будемо їх вирішувати з педагогами", - сказав він, відповідаючи на питання про можливе виникнення труднощів у освітньому процесі через російську регіональну мову в Одеській області та в Криму.

- В Одесі більшість батьків першокласників обрали для навчання українську

- Російська мова стала регіональною в Одеській області

Як повідомлялося, Одеська обласна рада в середу прийняла рішення про те, що на території Одеської області поряд з українською мовою як державною поширити російську мову як регіональну, і до неї застосовувати заходи, спрямовані на використання регіональних мов, передбачені законом України "Про основи державної мовної політики".

Раніше Одеська міськрада також ухвалила рішення про визнання російської мови на території міста регіональною.

За даними Управління освіти Одеської міськради, 52 відсотки батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали державною мовою, а 48 відсотків обрали для своїх дітей російську мову навчання. !zn

Читайте також:

Одеса надала російській мові статус регіональної

В кримському парламенті виступили проти регіонального статусу для української мови

Регіонал вніс до Ради законопроект про скасування мовного закону

Янукович має намір забезпечити рівність всіх мов в Україні

Табачник запропонував створити в Києві російську гімназію, тому що таких мало (документ)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі