Табачник продовжує друкувати підручники для першокласників по 500 грн за екземпляр

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У відомстві Табачника пояснюють високу вартість підручників невеликими тиражами. Однак книгу про Врубеля на матовому папері з золотим тисненням можна надрукувати всього за 150 грн при тиражі 1 тис. примірників.

ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 14 квітня уклало низку угод на видання шкільних підручників на загальну суму 39,11 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на інформацію у «Віснику державних закупівель».

Найдорожчою виявилася «Математика для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 1 клас» - 506 грн./екз. Видання цього підручнику тиражем 302 екземпляри коштує 153 тис. грн.

Кілька підручників для першокласників видані накладом близько 1 тис. примірників. В цьому випадку вартість одного примірника становить від 140 до 216 грн. Серед авторів цих підручників є й Ольга Хорошковська, мати першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.

Разом з тим Київський національний музей російського мистецтва 19 березня замовив видання книги «Врубель і Київ» накладом 1 тис. примірників. В цьому випадку вартість одного примірника становить 150 грн. Однак на відміну від простих підручників у цій книзі 430 сторінок матового паперу, суперобкладинка, тверда обкладинка і вставки із золотим тисненням. До того ж книга упаковується в індивідуальну вакуумну упаковку.

Торги ДНУ проведені за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки автори підручників мають право самостійно визначати видавництва, які будуть здійснювати видання їхніх творів, шляхом передачі їм майнових прав.

Нагадаємо, у березні ДНУ замовило друк підручників, найдорожчим з яких був підручник української мови для шкіл з навчанням польською мовою - 647 грн. за примірник. Тоді міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що така ціна виправдана маленьким тиражем.

У свою чергу перевірка Рахунковою палатою ситуації з виданням підручників Міністерством освіти в 2010-2011 роках, коли Міністерство очолював Дмитро Табачник, виявила наступне. Видавництва, яким Міносвіти замовляло видання підручників, замовляли поліграфічні послуги харківському ТОВ «Побутелектротехніка» Михайла Шифріна. Після цього компанія замовляла друк у реальних друкарнях, залишаючи собі 60-85% від загальної суми виділених міністерством коштів. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура перевірить «наддорогі» підручники Табачника

Табачник вважає матір Хорошковського кращим автором посібників для школи

Табачник пояснив, чому друк підручників мами Хорошковського коштує 650 грн за екземпляр

Табачник замовив підручники по 650 грн за екземпляр мамі Хорошковського

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі