Табачник уріже викладання української мови та історії в школах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
За задумом керівництва Міносвіти, історія України як окремий предмет взагалі зникне з розкладу шкільних уроків 5-9 класів.

У новому навчальному плані, розробленому Міністерством освіти та науки для п’ятих-дев’ятих класів середньої школи, значно скорочено викладання української мови та літератури. Історія України як окремий предмет відсутня взагалі.

Зокрема, у новому навчальному плані, який опинився в розпорядженні DT.UA, скорочено кількість уроків української мови - тепер їх буде лише по два на тиждень. Для порівняння: у Російській Федерації на вивчення державної російської мови у шостому класі середньої школи відводиться шість уроків щотижня.

У сьомих, восьмих та дев’ятих класах кількість годин на вивчення української літератури також зменшується.

Та ще гірша ситуація складається з історією України. За задумом керівництва Міносвіти, цей предмет як такий взагалі зникне з розкладу шкільних уроків (хоча традиційно викладався навіть у Радянському Союзі). Натомість з’явиться новий, інтегрований курс - історія, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України.

Водночас, проголосивши інтеграцію кількох курсів історії, Міносвіти паралельно планує скоротити кількість уроків, відведених на вивчення цього предмету. У п’ятому класі проводитиметься урок на тиждень замість двох (отже, вилучено приблизно 34 уроки за рік). У восьмому і дев’ятому класах курс скоротили на 0,5 години на тиждень (за рік це приблизно 17 уроків).

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня.Україна» у статті Оксани Онищенко «Хід конем від Табачника». !zn

Читайте також:

Табачник: Освіта за контрактом має коштувати мінімум 8 тис. грн на рік

Табачник порівняв Януковича з імператором-філософом Марком Аврелієм

Партія регіонів «узаконить» російську мову до парламентських виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі