Табачник звільнив ректора Донецького університету

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Замість Петра Єгорова виконувати обов'язки ректора буде декан економіко-правового факультету, кандидат юридичних наук Роман Гринюк. Відповідний наказ підписав глава Міносвіти Дмитро Табачник.

Міністр освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Дмитро Табачник своїм наказом відправив у відставку виконуючого обов'язки ректора Донецького науціонального університету (ДонНУ) Петра Єгорова. Про це кореспонденту ZN.UA повідомив голова профкому вишу Володимир Подмарков.

За його інформацією, сьогодні, 17 серпня, прибув до Донецька заступник міністра Петро Куликов і ознайомив керівництво вишу з наказом міністра.

Замість Єгорова виконувати обов'язки ректора буде декан економіко-правового факультету Роман Гринюк. «Новий в.о. заявив, що не має наміру проводити будь-яких революційних змін. Він вважає, що університетом повинен керувати легітимний ректор, і сам підняв питання про проведення виборів. Хоча всі розуміють необхідність кадрових перестановок - у нас залишилося певне число чужих і зайвих людей, яких привів з собою Єгоров», - розповів Подмарков.

Петро Єгоров в присутності київського чиновника, у свою чергу, заявив про своє бажання повернутися на пост декана обліково-фінансового факультету.

Нагадаємо, 10 грудня 2010 року конференція трудового колективу ДонНУ обрала претендентом на посаду ректора Юрія Лисенка, який переміг на виборах протеже МОН, в.о. ректора Петра Єгорова.

Однак правомірність призначення нового ректора оскаржив у суді викладач Київського національного університету МВС Олександр Користін, який заявив, що теж подавав документи на участь у конкурсі на цю посаду, але не був включений до списку претендентів.

Окрім того, на дружину Ю.Лисенка - проректора ДонНУ Тетяну Лев - було порушено кримінальну справу за звинуваченням у розкраданні коштів. Сама Тетяна була побита невідомими у під'їзді свого будинку. Ю.Лисенко в інтерв'ю ZN.UA заявив, що вважає всі ці події тиском на нього і його сім'ю з метою змусити його відмовитися від посади.

Пізніше Лисенко добровільно відмовився від посади ректора. До цього дня університетом керував в.о. ректора Петро Єгоров.

Крім того, 18 листопада 2011 року профспілка університета вимагала від МОНМС розірвати контракт з Єгоровим, оскільки той, на думку профкому, порушив КЗпП, незаконно звільнивши всіх викладачів міжнародного факультету. Відтоді в університеті тривав конфлікт між адміністрацією і профспілкою вишу. А звільнені співробітники досі відстоюють свої права в судах. !zn

Читайте також:

У ДонНУ незгодні залишилися без зарплати, а в «торжество розуму» вже ніхто не вірить, - профспілка

Жоден український ВНЗ не потрапив до Топ-500 кращих університетів світу

Вища освіта: негативна селекція

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі