Теракти в Дніпропетровську ідентичні з вибухом 16 листопада, - голова СБУ

Поділитися
© do.gov.ua
За версією СБУ вибухи в Дніпропетровську ідентичні з вибухом 16 листопада минулого року, що прогриміли в цьому ж місті. Причини, що дозволяють ідентифікувати ці теракти, полягають у характері вибухів, установки вибухового пристрою і те, що основними вражаючими елементами були осколки урн.

За однією з версій СБУ 4-и сьогоднішніх вибухи в Дніпропетровську ідентичні з вибухом, який прогримів 16 листопада 2011 в цьому ж місті. Як повідомив на прес-конференції в Дніпропетровську глава СБУ Ігор Калінін, наразі йдуть слідчі дії, проводиться експертиза.

Водночас він зазначив: «Розглядаємо одну з версій, ідентичність вибуху 16 листопада (2011 року) і 4 сьогоднішніх вибухів».

За його словами, є кілька причин, яким всі ці вибухи можна ідентифікувати - це характер вибухів, місце установки вибухового пристрою, те, що основними вражаючими елементами були осколки урн.

«Якщо будуть збіги ідентичні і за іншими ознаками, ці дві справи можна будемо об'єднувати в одне провадження», - сказав Калінін.

Він нагадав, що в справі 16 листопада СБУ поки не встановила винного, оскільки сила удару і температура вибуху знищили всю доказову базу.

Теракти в Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомлялося, 16 листопада вночі в Дніпропетровську в районі зупинки громадського транспорту «Центральний», розташованої поруч з торговим центром ЦУМ, стався вибух невстановленого вибухового пристрою, який знаходився в бетонній сміттєвій урні.

У результаті вибуху загинув громадянин України.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за п.5 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), проте в результаті проведених слідчих дій прокурор Дніпропетровської області виніс постанову про перекваліфікацію складу злочину за ознаками ч.3 ст.258 КК (теракт).

Нагадаємо, в центрі Дніпропетровську 27 квітня сталася серія вибухів, за попередніми даними постраждало 27 людей, 25 з них госпіталізовано. Офіційні повідомляється про чотири вибухи, тим часом, за даними інших джерел, вибухів могло бути до дев'яти.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу в зв'язку з вибухами в Дніпропетровську за ч 0,2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Президент Віктор Янукович вже заявив, що в розслідування вибухів в Дніпропетровську «будуть задіяні кращі сищики». !zn

Читайте також:

Євросоюз шокований вибухами в Дніпропетровську

На вулицях Дніпропетровська з'явилися БТРи (фото)

Азаров звинуватив в організації терактів у Дніпропетровську критиків влади


Янукович доручив розкрити теракт у Дніпропетровську за тиждень

Незважаючи на вибухи в Дніпропетровську, в Раді проходить шаховий турнір депутатів усіх скликань

У реанімації Дніпропетровської обллікарні залишаються 8 людей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі