Терорист збирався підірвати президента і парламент Польщі

Поділитися
Терорист збирався підірвати президента і парламент Польщі © rp.pl
Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі запобігли великому теракту, запланованому співробітником Сільськогосподарського університету в Кракові на День незалежності.

Спецслужби Польщі оголосили про запобігання теракту проти представників влади. Цілями терориста був польський парламент, уряд і президент країни Броніслав Коморовський.

«Загроза вбивства була реальною, докази зібрані і залучені до розслідування», - сказав глава канцелярії Апеляційної прокуратури в Кракові Артур Врона.

За даними Агентства внутрішньої безпеки Польщі, підозрюваний, заарештований у Кракові, збирався провести серію вибухів у Варшаві під час святкування Дня незалежності Польщі 11 листопада.

Для цього він збирав у себе вдома кілька саморобних вибухових пристроїв. Під час підготовки він також приїжджав до Варшави, щоб дізнатися маршрути пересування перших осіб Польщі, а також вивчити місцевість в центрі столиці - біля будівлі парламенту.

Співробітники спецслужб спостерігали за підозрюваним кілька тижнів, після чого 5 листопада він був арештований у своїй краківській квартирі. Вдома у терориста знайшли кілька вибухових пристроїв, куленепробивні жилети та кевларові шоломи.

Відомо, що чоловік зібрав озброєну групу. Її чисельність не уточнюється, проте повідомляється, що ще двоє людей затримані.

Як повідомили представники прокуратури, 45-річний чоловік був співробітником Сільськогосподарського університету в Кракові. Він уже зізнався у підготовці терактів. !zn

Читайте також:

Україна передала Росії справу про підготовку замаху на Путіна

Прем’єра Фінляндії намагалися вбити на вулиці, замах відвернено

Охоронець президента Чехії пішов у відставку через "іграшковий" ​​замах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі