Торнадо зруйнував найбільший в Європі сталеплавильний завод (ВІДЕО)

Поділитися
Торнадо зруйнував найбільший в Європі сталеплавильний завод (ВІДЕО) © ANSA
Європа страждає від стихії: в Італії бушують смерчі і торнадо, Іспанію і Французькі Альпи засипало снігом, а у Британії тривають небувалі повені.

Руйнівний торнадо обрушився на італійське місто Таранто. Стихія серйозно пошкодила розташований в місті найбільший у Європі сталеплавильний завод Ilva, який планується закрити через збитковість.

Блискавка влучила у заводську трубу, з якої на кілька десятків метрів піднялося полум'я. Уламки труби впали на лінії електропередач, що призупинило рух місцевих електричок.

Сильний вітер перекинув у море підйомний кран з декількома робочими. Трьох із них вдалося врятувати, на пошуки ще одного співробітника вирушили рятувальники та водолази. Загалом від стихії постраждали 38 людей - деякі з них були госпіталізовані.



Повідомляється, що ситуацію на заводі вдалося нормалізувати, рівень шкідливих викидів контролюється. Відзначимо, що завод Ilva був на межі закриття: фабрику збиралися ліквідувати через збитковість та екологічний скандал, що розгорівся навколо неї.

Завод звинуватили у тому, що він є причиною високої смертності від раку і респіраторних захворювань у регіоні. В результаті були заарештовані шестеро співробітників Ilva і голова компанії, яка керує заводом - їх підозрюють у підкупі чиновників заради приховування забруднення навколишнього середовища.

Торнадо у Таранто - один із наслідків циклону, що прийшов на Апенніни. Зливові дощі обрушилися на велику частину півострова, затоплені кілька великих міст. На справжні річки перетворилися вулиці Флоренції, у горах через сильні дощі зійшли зсуви. Негода торкнулася також Сицилії і Сардинії.

Тим часом в Іспанії потерпають від сильних хуртовин. Попередження про аномальні снігопади оголосили по всій країні. А у Великобританії велика вода захоплює все нові території. Затоплено майже 2000 житлових будинків по всій країні. Під водою опинився Оксфорд - там не ходить громадський транспорт, закрилися багато держустанов. !zn

Читайте також:

Москву засипало снігом, місто зупинилося в кілометрових заторах

Ураган «Сенді» обійшовся Нью-Йорку у $30 млрд

Три чверті Венеції пішло під воду через сильну повінь

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі