Три людини загинуло в результаті нападу на посольство США в Тунісі

Поділитися
Три людини загинуло і 28 отримали поранення в результаті нападу на посольство США в Тунісі. Посла США було евакуйовано з території посольства на вертольоті.

Не менше трьох людей загинуло і 28 отримали поранення 14 вересня при спробі штурму посольства США в Тунісі натовпом маніфестантів, які виступають проти публікації кадрів з американського фільму "Невинність мусульман", який прихильники ісламу вважають блюзнірським.

Сотні людей в Тунісі прийшли до американського посольства, щоб висловити протест з приводу знятого в США фільму про пророка Мухаммеда. Викладений в інтернеті трейлер фільму "Невинність мусульман" спровокував напади на американські посольства в декількох мусульманських країнах, у результаті чого в лівійському місті Бенгазі 11 вересня загинуло чотири людини, зокрема посол США Крістофер Стівенс.

В ході протестів у Тунісі агресивно налаштований натовп розбив скло в будівлі американської дипмісії і підпалив дерева і машини на автостоянці, які належать дипломатичному представництву. Деяким маніфестантам вдалося перелізти через паркан і проникнути на територію посольства. Поліція спробувала запобігти штурму, застосовувавши сльозогінний газ. За даними інформагентств, правоохоронці також застосували вогнепальну зброю.

Масові акції протесту пройшли 13 і продовжилися 14 вересня біля стін дипломатичних представництв США більш ніж у десяти країнах Близького Сходу і Африки.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав "образливим для мусульман" і спеціально створеним для розпалювання ненависті фільм, який спровокував масові протести на Близькому Сході й напад на консульство США в Лівії. !zn

Читайте також:

В ісламських країнах прокотилася хвиля антиамериканських виступів: демонстранти палять прапори США і штурмують посольства (ВІДЕО)


У Каїрі сотні мусульман, розгніваних американським фільмом про іслам, штурмували посольство США


YouTube відмовився видаляти фільм про пророка Мухаммеда, що спровокував напад мусульман на посольства США

Генеральний секретар ООН закликав мусульман зберігати спокій

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі