Цюріх визнано найдорожчим містом світу

Поділитися
© .wallpaperstravel.com
Швейцарський франк, що привертає інвесторів як тиха гавань в охопленій кризою єврозоні, дозволив Цюріху переміститися на перше місце в списку найдорожчих міст світу.

Цюріх змістив Токіо на другий рядок у списку найдорожчих міст світу, де завдяки високому курсу валют лідируючі позиції зайняли такі країни, як Швейцарія та Австралія, показує опитування Economist Intelligence Unit.

Найдорожчим російським містом знову була визнана Москва, яка розташувалася разом з Лос-Анджелесом і Шанхаєм на 42 місці.

Швейцарський франк, що привертає інвесторів як тиха гавань в охопленій кризою єврозоні, дозволив Цюріху переміститися на перше місце з п'ятого у минулому році, Женева посіла третю сходинку.

Аналогічні причини дозволили п'яти австралійським містам увійти до першої двадцятки списку, де Мельбурн і Сідней посіли сьоме і восьме місця відповідно.

«Курс валют найбільше вплинув на вартість життя в Австралії: за останні 10 років австралійський долар вдвічі збільшив свою вартість до американського долара», - йдеться в заяві редактора опитування Жона Коупстейка.

Ванкувер, що посів у рейтингу 37 місце, став найдорожчим місцем для життя в Північній Америці. Нью-Йорк лідирує серед міст США, посідаючи 47-у сходинку.

Дослідження, що охопило 130 міст, засноване на порівняльній характеристиці цін на 160 товарів і послуг, що включають продовольство, одяг, транспорт, оренду житла і освіта.

За рік у рейтингу також показали зростання азіатські міста: Сінгапур посів дев'яте місце, Сеул перемістився на дев'ять позицій вгору і розташувався на 27 сходинці.

Міста з найбільш низькими витратами на проживання також знаходяться в Азії: три з чотирьох лідерів за цим показником - індійські Нью-Делі і Мумбаї і пакистанський Карачі. !zn

Читайте також

Київ визнали найбруднішим містом Європи

У США сконцентровані найбагатші міста світу


Відень визнано найкращим містом світу за стандартами життя

У списку найдорожчих міст для туристів Київ посів сусіднє місце з Москвою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі