Тисячі вболівальників на ЄВРО-2012 можуть не знайти собі номер в готелі

Поділитися
© uefa.com
Багатьом туристам, які приїдуть на ЄВРО-2012, може не вистачити номерів у готелях. Тим часом при гіршому розкладі Україні доведеться поселити не менше 400-450 тис. осіб, а при досягненні пікових показників - 800-900 тис. осіб.

Керівник агентства з розміщення фанів Євро-2012 (структурний підрозділ туристичної компанії TUI Ukraine) Андрій Ставенко повідомив «Діловій столиці», що вони планують прийняти близько 270 тис. організованих вболівальників (тих, хто приїде на матчі, вже маючи наперед викуплені квитки). Компанія збирається забронювати більше 50 тис. місць у готелях. На сьогоднішній день законтрактовано менше половини з цієї кількості (21,8 тис.).

«Найбільший дефіцит у Донецьку та Києві - понад 12 тис. місць у кожному з міст. У Львові не вистачає 1,3 тис. місць, а у Харкові навіть є надлишок у розмірі майже 1 тис. місць», - сказав Ставенко. При цьому найбільш затребуваними є номери економ-класу: про бажання зупинитися в таких заявило 80-85% фанів. Але саме у сегменті бюджетних готелів і спостерігається найбільший дефіцит. У Києві він оцінюється у 5,3 тис. місць, у Донецьку - в 4,3 тис., у Львові - у 2,7 тис., у Харкові - у 3 тис. місць.

Доступу до 4-5-зіркових готелів у вболівальників не буде взагалі, тому що всі вони (як у самих містах, приймаючих Євро-2012, так і радіусі у 150 км від них) вже заброньовані для «сім'ї» УЄФА.

З наметовими містечками теж існує проблема: інвестори не поспішають доводити їх до кондиції.

«Потенційні інвестори поки не поспішають проводити на дільниці воду і електрику, вони хочуть отримати більш-менш точні цифри щодо очікуваного напливу туристів і їх складу, щоб зрозуміти, чи варто витрачатися на облаштування містечок», - сказав виданню директор департаменту з підготовки до Євро- 2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

Проблема з готелями має також цінову проблему. Приміром, готель IBIS, що відкрився в Києві, в Європі має категорію 2,5-3 зірки, а в Україні він позиціонується як 4-зірковий. Найдоступніший номер у Hyatt Regency Варшава коштує 160 євро/добу, тоді як в Hyatt Regency Київ - 435 євро. Схожа різниця цін спостерігається і в готелях Radisson Blu: у Варшаві доба проживання в ньому коштує від 146 євро, а в Києві - від 267 євро.

«Хоча ціни на розміщення в наших готелях і так перевищують європейські, під Євро-2012 власники намагаються підняти їх ще вище», - говорить Ставенко.

Експерт департаменту готельного бізнесу компанії Mayger LCC Євгенія Кулик констатує, що держава не впоралася з підготовкою готелів до ЄВРО-2012 через те, що декларовані владою пільги (зокрема, з виділення земельних ділянок) діяли тільки на папері.

Аналітики пояснюють пасивність інвесторів корумпованістю місцевих чиновників. Через неї багато компаній оформляли документи занадто довго, витративши на це більше грошей, ніж планували.

Згідно з Державною цільовою програмою підготовки та проведення Євро-2012 до чемпіонату має бути підготовлено 366 готелів, зокрема, проведено ремонт та реконструкцію 265 готелів і побудовано 101 новий об'єкт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі