У Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії

Поділитися
При вибуху у Дніпропетровську використовували саморобні вибухові пристрої фугасної дії. Перший вибух дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300. В якості вражаючих елементів, використовувалися бетонні урни.

Фахівці встановили, що в Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії. Про це заявив глава МВС Віталій Захарченко.

«Згідно з висновками фахівців, встановлено, що це саморобний пристрій фугасної дії», - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

За словами міністра, останній з вибухів був найсильнішим. Він також повідомив, що перший вибух приблизно дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300.

В якості вражаючих елементів, за словами Захарченка, використовувалися безпосередньо бетонні урни, в які були закладені вибухові пристрої.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що не бачить підстав для перекваліфікації справи за фактом вибухів у Дніпропетровську.

«Всі ознаки терористичного акту в наявності і кваліфікація була зроблена правильно. Підстав говорити на сьогоднішній день про можливу перекваліфікацію або про можливу передачу кримінальної справи на розслідування у відомство МВС немає», - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Захарченко підкреслив, що міліція на сьогоднішній день перейшла на посилений варіант несення служби не тільки у Дніпропетровську, а й по всій Україні і робить все для того, щоб вибухи не повторилися.

В інтернеті з'явилося відео одного з вибухів у Дніпропетровську

Глава МВС також висловив думку, що немає необхідності вводити надзвичайний стан в країні.

Як повідомлялося, в результаті вибухів у Дніпропетровську 27 квітня постраждали 27 людей, 25 з них госпіталізовані.

Перший вибух стався на трамвайній зупинці на проспекті Карла Маркса у центрі міста об 11:50. За даними МНС, 13 людей отримали поранення. Постраждалих з травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано в лікарню. Вибухова хвиля вибила скло трамвая і легкового автомобіля, який був припаркований поряд. О 12:20 біля кінотеатру «Родина» стався другий вибух: невідомий предмет розірвався в урні для сміття. За попередньою інформацією, поранення отримали 11 осіб, з них 9 дітей.

Незабаром неподалік від парку Глоби пролунав третій вибух. За інформацією правоохоронців постраждала жінка. Її госпіталізували з пораненням руки.

Після вибухів у Дніпропетровську у центрі міста відключився мобільний зв'язок. Можливо, базові станції в цьому районі перевантажено через високе число дзвінків - люди телефонують своїм рідним і друзям, щоб з'ясувати чи все з ними гаразд. Також за однією з версій, зв'язок було відключено силовиками, щоб запобігти надсиланню сигналу на можливі вибухові пристрої.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу у зв'язку з вибухами у Дніпропетровську за ч.2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)

29 квітня Служба безпеки України склала фотороботи трьох розшукуваних за підозрою у вибухах в Дніпропетровську. !zn

Читайте також:

МВС не змогло визначити мотиви теракту в Дніпропетровську


Влада обіцяє 2 млн грн за «будь-яку інформацію» про вибухи в Дніпропетровську

Версій теракту в Дніпропетровську все менше, але основна поки не визначена

В СБУ пояснили, хто і навіщо міг влаштувати теракт в Дніпропетровську

В інтернеті з’явилося відео одного з вибухів у Дніпропетровську

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі