У Франції журнал з карикатурами на пророка Мухаммеда побив рекорди продажів: його перевидадуть

Поділитися
© Business Insider
Сатиричний журнал Charlie Hebdo побив власні рекорди з продажу. За свідченням продавців преси, деякі покупці чекали відкриття газетних кіосків з пачками грошей у руках, аби придбати відразу всі наявні в продажі номери з карикатурами на пророка і знищити їх.

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo, що опублікував серію карикатур на пророка Мухаммеда та ісламістів, не тільки опинився в центрі уваги світової спільноти, але й побив власні рекорди з продажу: протягом двох годин після відкриття газетних кіосків весь тираж тижневика (більше 75 тисяч примірників) був розпроданий.

За свідченням продавців, деякі покупці чекали відкриття газетних кіосків з пачками грошей в руках, щоб придбати відразу всі наявні в продажу номера журналу і знищити їх, повідомляє Le Parisien.

У найближчу п'ятницю, 21 вересня, на прилавках з'явиться друге видання скандального номери Charlie Hebdo, випущене додатковим тиражем. У цей же день закриються французькі посольства, консульства, культурні центри та школи в 20 країнах.

- Франція закриє посольства в 20 країнах через карикатури на пророка Мухаммеда

Зазначимо, що публікація «антиісламських» карикатур викликала бурхливу реакцію не тільки у Франції, але й в інших країнах. Прес-секретар президента США Барака Обами, Джей Карні, заявив: «Ми знаємо, що ці малюнки стали шоком для багатьох, проте якими б шокуючими карикатури не були, вони не можуть служити виправданням для актів насильства». Газета Osservatore Romano, «рупор» Ватикану, зазначила, що публікація карикатур «підлила масла у вогонь».

Ісламські лідери Єгипту та Афганістану засудили публікацію у Charlie Hebdo, закликавши, однак, мусульман висловлювати свою незгоду з карикатурами мирним способом. Міністр інформації Пакистану Камар Заман Каїра повідомив про те, що в найближчу п'ятницю в країні пройде «свято на честь пророка Мухаммеда», пише Francetvinfo.

Правляча партія Тунісу, помірна ісламістська "Партія відродження", заявила, що «ображені мусульмани мають право на протест», повідомляє Nouvel Observateur. Посольство Франції в Тунісі оголосило про те, що 10 французьких шкіл на території країни, в яких навчаються понад 3 тисяч дітей, будуть закриті до понеділка. Представник французької дипломатичної місії наголосив, що прямих погроз на адресу посольства не надходило, проте, запобіжні заходи були прийняті. У Тунісі проживають понад 30 тисяч громадян Франції. !zn

Читайте також:

Французький тижневик опублікував карикатури на пророка Мухаммеда (ВІДЕО)

Росія пішла шляхом мусульманських країн: доступ до YouTube буде закритий на початку листопада (ВІДЕО)

На знак помсти за фільм «Невинність мусульман» терористка-смертниця в Кабулі підірвала автобус з іноземцями (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі