У Харкові суд заборонив мітингувати проти «мовного закону»

Поділитися
© dfact.net
Харківський окружний адміністративний суд вирішив, що мітингувати проти «мовного закону» небезпечно для життя.

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов Харківської міської ради і заборонив проведення безстрокової акції противників закону «Про основи державної мовної політики» на площі Свободи з 10 серпня цього року.

«Суд звертає увагу на те, що існує загроза безпеці та життю як учасників заходу, так і громадян міста, а значить, проведення мітингу не є можливим», - йдеться в постанові суду.

У мотивувальній частині документа наголошується, що акція може ускладнити рух транспорту, здійснити негативний вплив на здоров'я її учасників тощо.

«Відповідно до інформації Департаменту охорони здоров'я міської ради тривалий вплив підвищеної температури і сонячної радіації негативно впливає на фізичний стан організму людини, послаблює стійкість людини до перегріву ... ХДУ ГУ МВСУ в Харківській області подало інформацію про те, що проведення подібних заходів у центрі міста вимагає залучення значної кількості особового складу, що негативно впливає на стан правопорядку в інших районах міста, змушує перекривати рух транспорту на прилеглих вулицях, що негативно впливає на щоденну життєдіяльність громадян, які не беруть участь у заході», - наголошується в постанові.

Тим не менш, учасники акції мають намір продовжувати її, незважаючи на заборону.

«Як тільки прийдуть судові виконавці - ми перейдемо в інше місце. Сьогодні вночі - значить, сьогодні вночі. Завтра вранці - значить, завтра вранці», - сказав один з учасників акції Дмитро Пилипець.

За його словами, одне з можливих місць продовження безстрокової акції протесту - сад Шевченка, біля пам'ятника Кобзарю. !zn

Читайте також:


Опозиція почала підготовку до імпічмента Януковича

Опозиція блокуватиме «мовний Чорнобиль» у місцевих радах

В Одесі більшість батьків першокласників обрали для навчання українську

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі