У Києві на місці евакуйованих плавучих ресторанів з’явились нові

Поділитися
© liveindia.tv
Замість плавучого ресторану «Хуторець» на вул. Набережно-Хрещатицькій (біля пасажирського причалу №1 Київського річкового вокзалу), який прибрали з набережної Дніпра як незаконно встановлений плавзасіб, з’явився новий - під назвою «Кают-компанія».

Про це повідомив депутат Київради, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє його прес-служба.

«Складається враження, що київська влада звільнила акваторію Дніпра від «чужих» бізнесменів, щоб заселити її «своїми» - обурений О. Бригинець.

Депутат розповів, що рішенням Господарського суду м. Києва від 23.07.2010 р. ТОВ «Альтана» (власник плавучого ресторану «Хуторець») зобов’язане було звільнити самовільно зайняту земельну ділянку водного фонду площею 650 кв. м.

Через деякий час на місці звільненого судном «Хуторець» причалу з’явився інший плавзасіб під назвою «Кают-компанія» з рестораном, готелем, сауною та іншими розважальними об’єктами.

«Ставлення київської влади має бути однаковим до всіх. Рішення ж мають прийматись з точки зору закону, а не власних вподобань», - переконаний О. Бригинець.

О. Бригинець направив запит до голови КМДА О. Попова з проханням надати відповідь, чим керується виконавчий орган Київради в прийнятті рішень щодо демонтажу та видалення плавзасобів з акваторії р. Дніпро в м. Києві одних суб’єктів господарювання, і встановлення на тому ж місці аналогічних плавзасобів інших суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, у 2009 році Київська транспортна прокуратура подала 11 позовних заяв до Господарського суду міста Києва про визнання недійсними договорів користування причалами суб′єктами господарювання, які надають свої послуги у сфері громадського харчування та відпочинку в акваторії Дніпра. А також вимагала звільнити самовільно зайняті земельні ділянки водного фонду.

Раніше ZN.UA повідомляло, що у грудні 2010 року з набережної Дніпра у Києві було відбуксовано останній заклад-дебаркадер. У прокуратурі Києва, яка ініціювала евакуацію плавзасобів з розважальними закладами, запевнили тоді, що надалі набережна буде використовуватися тільки для берегоукріплюючих споруд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі